Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Trei centre de concurs pentru Titularizare

Publicat

pe

ISJ Olt a făcut publice cele trei centre de concurs unde se va desfăşura proba scrisă a titularizării, dar şi arondarea candidaţilor la acestea, în funcţie de disciplina la care susţin examenul.

Cele trei centre sunt la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina – 260 de candidaţi, Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina – 222 candidaţi şi la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Slatina – 132 candidaţi.

614 candidaţi din judeţul Olt s-au înscris la examenul de titularizare, care se desfăşoară pe 11 iulie. Doar 16 posturi titularizabile sunt disponibile, în acest an, în timp ce pentru alte 670 se pot încheia doar contracte de muncă pe perioadă determinată.

În perioada 10 mai – 29 iunie au loc probele orale şi inspecţiile la clasă în cadrul examenului de titularizare, urmând ca pe 11 iulie, profesorii care doresc să obţină un loc stabil la catedră să susţină şi proba scrisă.

Înscrierea candidaţilor la concurs a avut loc în perioada 20 aprilie – 3 mai, inclusiv pentru absolvenţii promoţiei curente, iar etapa de verificare a dosarelor şi de validare a fişelor de înscriere s-a derulat în perioada 4-9 mai 2018.

Rezultatele vor fi afişate pe 17 iulie, iar notele finale, în urma contestaţiilor, vor fi comunicate pe 24 iulie.

Conform metodologie de examen, pentru a fi angajaţi pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota şapte atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru a fi angajaţi pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota cinci atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Un candidat a avut dreptul de a se înscrie la concurs în unul sau mai multe judeţe, iar repartizarea pe posturi se va face prin şedinţă publică, în ordinea notelor obţinute la examen, se mai arată în metodologia aprobată de MEN.

Anul trecut, rata de promovare a examenului de titularizare a fost de peste 42,91% în rândul candidaţilor care au obţinut note egale sau mai mari de 7.

© 2022. Toate drepturile rezervate.