Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Doljean condamnat definitiv la 18 ani de detenție pentru crimă în fața unui bar

Publicat

pe

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au pronunțat sentința definitivă în cazul crimei petrecută în fața unui bar din comuna Melinești. Instanța de apel a menținut pedeapsa primită de autor, la Tribunalul Dolj, în luna februarie a.c., de 18 ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunii de omor calificat și a majorat sumele pe care inculpatul trebuie să le achite celor trei copii minori pe care i-a lăsat fără tată. În vara anului trecut, bărbatul, în vârstă de 43 de ani, și-a înjunghiat în inimă un consătean, pentru o presupusă datorie. Crima a avut loc în fața unui bar din comuna Melineşti, iar victima a decedat pe stadionul din localitate, unde era așteptat elicopterul SMURD.

Reamintim că, potrivit anchetatorilor, autorul, Nicolae Vlăduţu, de 43 ani, şi victima sa, Florian Nicuşor Lascu, de 37 ani, ambii din satul Negoieşti, comuna Melineşti, judeţul Dolj, s-au întâlnit duminică, 23 iulie 2017, în jurul orei 16.00, şi s-au certat pentru o presupusă datorie pe care Lascu o avea la Vlăduţu. Conflictul s-a încheiat după ce victima l-a lovit pe autor cu pumnul în ochiul stâng. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au mai spus că seara, în jurul orei 19.30, Nicolae Vlăduţu a mers la un bar din localitate, unde s-a întâlnit din nou cu Florian Nicuşor Lascu, când acesta se pregătea să plece. Între cei doi a izbucnit un nou conflict, care a degenerat, iar la un moment dat, Vlăduţu a scos un cuţit şi l-a înjunghiat o singură dată pe Lascu în zona toracică lateral stânga. Atât Nicolae Vlăduţu, cât şi mai multe persoane care se aflau în zonă au sunat la 112 cerând ajutor specializat. Victima a fost preluată de o ambulanţă SMURD şi dusă pe stadionul din Melineşti, fiind solicitat un elicopter care să îl ducă pe bărbat la cea mai apropiată unitate medicală. Decesul bărbatului de 37 ani a survenit însă rapid, anchetatorii suspectând că lama cuţitului i-a atins inima. “În cauză se fac cercetări pentru comiterea infracțiunii de omor calificat şi urmează să se dispună măsurile legale”, a precizat, la momentul respectiv, procurorul Magdalena Bădescu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Nicolae Vlăduțu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracțiunii de omor calificat, iar pe 21 februarie a.c., judecătorii de la Tribunalul Dolj au pronunțat sentința. Bărbatul a fost condamnat la 18 ani de pușcărie și a fost menținut după gratii. Mai mult decât atât, instanța a stabilit și sumele pe care inculpatul trebuie să le achite rudelor bărbatului pe care l-a ucis: „Admite în parte acţiunea civilă formulată de Lascu Victoria Doina în nume personal şi ca reprezentant legal al minorilor Lascu Bogdan Nicuşor Adrian, Lascu Eduard Ionuț şi Lascu Oana Costinela. Admite în parte acţiunea civilă formulată de numitul Lascu Florian-curatorul minorilor. Obligă inculpatul la plata sumei de 4.000 lei cu titlu de daune materiale -cheltuieli de înmormântare – şi la plata sumei de 100.000 lei cu titlu de daune morale către partea civilă Lascu Victoria Doina (proporţia culpei fiind de 50%). Obligă pe acelaşi inculpat la plata sumei de 75.000 lei cu titlu de daune morale către minorii Lascu Bogdan Nicușor, Lascu Oana Costinela şi Lascu Eduard Ionuţ respectiv câte 25.000 lei pentru fiecare minor”.

Hotărârea Tribunalului Dolj nefiind definitivă, inculpatul a declarat apel. Curtea de Apel Craiova i-a menținut pedeapsa și a majorat cuantumul despăgubirilor pe care acesta trebuie să le achite: „condamnă pe inculpatul Vlăduţu Nicolae la pedeapsa de 18 ani închisoare. Majorează cuantumul despăgubirilor acordate pentru repararea prejudiciului material de la 4.000 lei la 8.000 lei. Majorează cuantumul daunelor morale acordate minorilor Lascu Bogdan Nicuşor Adrian, Lascu Eduard Ionuţ şi Lascu Oana Costinela de la câte 25.000 lei la câte 30.000 lei pentru fiecare. Majorează cuantumul prestaţiei periodice de la câte 150 lei lunar la câte 177 lei lunar pentru fiecare minor. Reduce cuantumul daunelor morale acordate părţii civile Lascu Victoria Doina de la 100.000 lei la 75.000 lei. Menţine măsura sechestrului asigurător asupra unui imobil proprietatea inculpatului situat în comuna Melineşti, sat Negoieşti, jud. Dolj, compus din casă de locuit cu trei camere şi bucătărie, construită din cărămidă şi teren împrejmuit în suprafaţă de 5.000 mp din acte şi de 468 mp din măsurători, conform menţiunilor din C.F. nr. 32037 Melineşti, eliberată de OCPI Dolj – Biroul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Craiova. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate care nu sunt contrare prezentei. Deduce în continuare arestarea preventivă a inculpatului de la 21.02.2018 la zi. Cheltuielile judiciare din apel, inclusiv suma de 130 lei reprezentând 1 din onorariul avocatului din oficiu, sarcina statului şi se vor vira din fondul MJ către BA Dolj. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 10.05.2018”, se arată în încheierea de ședință a instanței.

© 2022. Toate drepturile rezervate.