vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noul corp al Colegiului „Minulescu”, inaugurat oficial

Noul corp de clădire al Colegiului Naţional „Ion Minulescu” din Slatina a fost inaugurat oficial, luni, de ziua liceului, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene.

Printre cei prezenţi s-au numărat primarul Slatinei, Emil Moţ, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, prefectul Silviu Neacşu sau inspectorul şcolar general Adrian Bărbulete.

Noul imobil a fost construit în curtea liceului, unde era o parcare. Investiţia, în valoare de 2.860.000 de lei, este din bugetul local şi presupune crearea de 12 noi clase pentru elevii unităţii de învăţământ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ca urmare a acestei investiţii, toţi elevii liceului vor învăţa într-un singur schimb, dimineaţa.

Am văzut şcoala şi este frumoasă. Nu cred că exista o zi mai bună în care să tăiem panglica decât ziua în care Liceul «Ion Minulescu» împlineşte 97 de ani. Va fi o clădire o gimnazială pentru clasele a V-a, a VI-a, a VII-a şi a VIII-a, conform planurilor noastre de mai demult prin care încercăm să facem „Ion Minulescu” liceul unde toţi elevii vor învăţa de dimineaţă”, a afirmat primarul Emil Moţ.

El a adăugat că municipalitatea va aloca fonduri şi pentru acoperirea pasarelei care leagă noua clădire de şcoala existentă, în proiectul iniţial nefiind prevăzute anumite elemente de siguranţă

S-au alocat bani de către primărie, în momentul în care am făcut bugetul de anul acesta, şi până în luna septembrie, când vor veni copiii, pasarela va fi acoperită”, a precizat edilul.

La rândul său, Marius Oprescu şi-a exprimat speranţa că performanţele liceenilor de la „Minulescu” se vor ridica la nivelul investiţiilor făcute de primărie.

În timp ce în alte părţi se închid şcoli şi sunt restrâgeri de activitate din cauza lipsei elevilor, există şi administraţii publice locale, aşa cum este Primăria Slatina, care investesc în continuare şi construiesc noi corpuri de clădire pentru elevi. Ţinta este ca toţi elevii să înveţe dimineaţa pentru că, aşa cum ştiţi, în ultimii ani a fost un program în două schimburi, lucru care nu este benefic elevilor. Sperăm ca, în toamnă, toţi elevii să înveţe dimineaţa, sperăm ca Primăria Slatina să continue investiţiile în infrastructura şcolară din Slatina şi sperăm ca profesorii şi învăţătorii să fie pe măsura investiţiilor pe care le face primăria şi să avem copii bine pregătiţi”, a declarat Oprescu.

Tot luni, cu ocazia zilei liceului, au fost premiaţi olimpicii calificaţi la fazele naţionale ale olimpiadelor, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în amfiteatru.

Politica