joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltenii așteaptă o victorie contra Stelei de 16 ani!

Indiferent de patronii care au condus echipe din Craiova, fie că e vorba de Adrian Mititelu sau de Mihai Rotaru, aceștia s-au izbit ca de o stâncă de „complexul Steaua”. Sunt 16 ani de când oltenii nu s-au mai bucurat la finalul unei partide cu rivala din București.

Mai bine de un deceniu și jumătate fără victorie. Mai mult, parcă an după an umilințele în fața echipei lui Gigi Becali sunt mai mari. Ultima: acel 2-5 de la Severin, din toamnă, când Mangia nu a ghicit tactica lui Dică. Acum, antrenorul italian spune că are soluția pentru a le da mat steliștilor: „Va fi un meci foarte greu, pentru că FCSB are cel mai bun lot din România. Noi avem nevoie de puncte pentru a ne îndeplini obiectivul. Nu mă voi gândi să mai menajez jucători, ca la Giurgiu, voi trimite echipa pe care voi considera eu că este cea mai bună la acel moment. Ştiu şi primul 11, dar nu-l pot spune, mai întâi pentru că mai am patru antrenamente, dar şi pentru că alţii vor spune că vreau să ofer un avantaj adversarului. Soluţia este să mişcăm mingea mai repede şi cu calitate şi să alergăm mai mult fără minge. Dacă vom face asta, e greu să pierdem cu FCSB şi cu oricine. Trebuie să jucăm cu mare dorinţă, cu sufletul, să demonstrăm că suntem o echipă cu adevărat bună”.

Nicușor Bancu l-a completat pe antrenor: Ne aşteaptă un meci foarte greu, FCSB nu vrea să se încurce încă o dată, dar şi noi sperăm să spargem gheaţa şi să-i batem în sfârşit. Şi noi şi ei avem nevoie de victorie, dar jucăm acasă, suntem neînvinşi pe acest stadion şi suntem obligaţi să câştigăm. FCSB are un lot mai bun ca al nostru, ei şi-au propus titlul, ei cumpără cei mai buni jucători în fiecare an, pe când noi am demonstrat că nu putem ţine pasul. Totuşi, în meciul acesta noi avem suporterii alături şi trebuie să câştigăm. Vorbim între noi, jucătorii, şi ne întrebăm de ce nu putem să câştigăm cu FCSB, poate că este vorba de un complex, dar sper să o facem acum, când au mai mare nevoie de puncte”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Gardoș și Bic sunt inapți pentru partida cu FCSB. CSU este imbatabilă pe noul stadion Ion Oblemenco, dar a pierdut locul 3 în clasament, fiind devansată de Viitorul Constanța.

Se pot cumpăra bilete pentru Cupă!

Biletele la finala Cupei României, dintre CSU Craiova și Hermannstadt, se pun în vânzare de luni! Finala Cupei se va disputa pe Național Arena. Oltenii au trecut în semifinale de FC Botoșani. În cealaltă semifinală, Hermannstadt a realizat o surpriză imensă, după 1-0 în tur cu Gaz Metan Mediaș, sibienii s-au impus și în retur și s-au calificat în finală. Iubitorii de fotbal care doresc să vadă finala Cupei României de pe Arena Națională, în data de 27 mai, își pot achiziționa bilete, începând de luni, 14 mai, ora 16:00.

Avem rezervată Peluza Nord, cu intrare dinspre Pierre de Coubertin. Biletele costă 15 lei indiferent de inel”, a anunțat galeria formației oltene.

Politica