joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Campioanele Europei, campioanele Craiovei!

Se spune că acolo unde mai există speranță, trebuie să lupți până la capăt. Handbalistele noastre, actuale campioane ale Europei, au crezut în șansele lor până la final, nu au renunțat nicio clipă la visul de a face istorie pentru sportul din Bănie. Încrezătoare că pot întoarce scorul, încurajate în continuu de publicul plin de energie prezent în tribunele Polivalentei, elevele lui Bogdan Burcea și-au respectat cu rigurozitate misiunea pe care o aveau de îndeplinit în fața norvegiencelor de la Vipers Kristiansand.

Pentru a câștiga Cupa EHF, craiovencele aveau de revenit după o înfrângere la patru goluri diferență în meciul tur, din Norvegia. Ce s-a întâmplat în retur însă, la Craiova, va rămâne în istorie. SCM Craiova a construit o victorie extraordinară, cu trăiri intense, mai ales în finalul meciului când totul se putea nărui în ultimele secvențe. Echipa craioveană a dat ritmul jocului de la început până la capăt, reușind să recupereze destul de repede handicapul din prima manșă și chiar să se distanțeze, la un moment dat, la nouă goluri față de formația norvegiană. La pauză, scorul a indicat 19-12 în favoarea gazdelor, ceea ce aducea o oarecare liniște pentru repriza a doua, scopul fetelor noastre devenind acela de a menține ecartul existent. În al doilea act, partida a continuat în același mod, până în ultimele zece minute, când norvegiencele au mărit presiunea în ofensivă și au reușit să se apropie periculos de craiovence, care nu mai reușeau să marcheze. Ultimele minute au trecut formația craioveană prin momente grele, cu Vipers care mai avea nevoie de un singur gol pentru a egala situația din tur și a câștiga datorită golurilor mai multe în deplasare. Deși Craiova deținea atacul în ultimul minut, o greșeală a făcut ca gruparea oaspete să intre în posesie și să profite de secundele de final ale meciului pentru a marca golul decisiv, dar SCM Craiova a fost salvată de două intervenții incredibile ale portăriței Yulia Dumanska, care a făcut iarăși un meci de mare clasă și a păstrat scorul la 30-25 pentru craiovence, suficient cât să ridice cupa. Astfel echipa pregătită de Bogdan Burcea și-a încheiat parcursul european din acest sezon cum nu se putea mai frumos, devenind campioane europene în cadrul Cupei EHF.

Emoții am avut pe parcursul întregului sezon în Cupa EHF. Am întâlnit echipe puternice și mă bucur că am reușit să câștigăm această cupă, să demonstrăm că handbalul românesc există, alături de CSM București, care ne reprezintă la cel mai înalt nivel. Mă bucur pentru comunitatea mea, pentru acest oraș, pentru fetele mele. Munca noastră a fost răsplătită așa cum nu speram. E ceva minunat, ne bucurăm, e munca noastră, sudoarea noastră. Fetele au adus echipa aici și au oprit cupa aici. Le mulțumesc!, a declarat antrenorul lui SCM Craiova, Bogdan Burcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

SCM Craiova a folosit următoarele jucătoare în returul cu Vipers de vineri seara: Dumanska, Stanciu – Ţicu (11 g.), Klikovac (5 g.), Nikolic (5 g.), Florianu (4 g.), Ardean (2 g.), Pricopi (2 g.), Trifunovic (1 g.), Popescu, Rădoi, Şelaru, Stoican, Vizitiu, Tudor.

Jucătoarele, în culmea fericirii

După ce partida s-a încheiat, sărbătoarea a început în Polivalentă. Lacrimi de bucurie, urlete și multă fericire pentru jucătoarele Craiovei, care au celebrat această performanță istorică alături de miile de suporteri prezenți în sală, dar și în afara acesteia.

Nu am cuvinte să descriu această bucurie. Le mulțumim acestor oameni minunați, care ne-au împins de la spate spre victorie. Este un vis devenit realitate. De obicei așa câștigăm, la limită. Ne cerem scuze pentru emoțiile create. Este un mare pas înainte pentru noi și pentru acest oraș minunat”, a spus Ana Maria Țicu.

Salvatoarea echipei oltene din finalul partidei, Yulia Dumanska, a exultat după câștigarea trofeului declarând că este fericită să facă parte din această “mare familie”.

Este un lucru extraordinar pentru mine. Mă bucur foarte mult, a fost visul nostru. Mulțumim tututor celor care ne-au susținut. Oamenii au fost superbi. În repriza secundă a intervenit oboseala, dar am fost unite. Sunt foarte, foarte mândră de echipa noastră. Sunt fericită că fac parte din această mare familie”, a afirmat Dumanska.

La rândul ei, Patricia Vizitiu a spus că înainte de meci toată echipa s-a concentrat numai pe o victorie la cinci goluri diferență, rezultat ce l-au și reușit: „Am avut încredere că putem câştiga această cupă. În zilele dinaintea meciului ne-am gândit doar la faptul că putem învinge la cinci goluri diferenţă. Am fost o echipă frumoasă, unită, la bine şi la rău. Diferența s-a făcut la atitudine, la dorinţă. Nu puteam distruge această seară în Craiova. Ne-am fi bucurat să fie alături de noi în sală 21.000 de oameni. Sunt bucuroaă ca am ridicat cupa deasupra capului”, a spus și Patricia Vizitiu.

Politica