sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Teribilist de Slatina, amendat de jandarmi și cercetat penal

Un tânăr în vârstă de 30 de ani, din Slatina, a fost amendat de jandarmi şi este cercetat penal după ce, de 1 Mai, a condus un autoturism în zona Strehareţi, deşi circulaţia rutieră era închisă, punând în pericol trecătorii.
Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt, Iulian Mihai, a declarat că bărbatul conducea în mod agresiv un autovehicul, punând în pericol persoanele aflate în zonă, circulaţia rutieră fiind oprită pentru desfăşurarea manifestărilor specifice sărbătorii de 1 Mai.
Mai mult, în momentul în care a fost interpelat de către jandarmi, persoana a refuzat să se legitimeze şi a refuzat colaborarea cu organele de ordine. El era şi băut.
„Pentru că prezenta simptomele unei persoane aflate în stare de ebrietate, la faţa locului a fost solicitat un echipaj de poliţie rutieră. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 1,28 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Persoana a fost predată poliţiei rutiere în vederea continuării cercetărilor,  iar jandarmii i-au aplicat oamendă în valoare de 300 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii 61 din 1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”,  a declarat reprezentantul Jandarmeriei Olt.
În perioada 28 aprilie – 1 mai, peste 150 de jandarmi au acționat zilnic pe raza județului Olt.

Politica