Întâlnire cu delegații României la ONU de Ziua Tineretului

Date:

Tinerii craioveni sunt invitați miercuri, 2 mai, începând cu ora 18:00, la o întâlnire cu Ioana Covei și Vlad Măcelaru, actualii Delegați de Tineret ai României la ONU. Evenimentul, gândit sub forma unui seminar, va avea loc în Aula Magna a Facultăţii de Drept și se desfășoară chiar de “Ziua Tineretului”. Intrarea este liberă.

 

Scopul seminarului este stabilirea unui dialog între tineri despre oportunitățile de implicare în procesul decizional, pornind de la nivel local şi până la cel național, şi încurajarea noii generații să devină facilitator ai schimbărilor pe care şi le dorește.

 

Ioana și Vlad vor prezenta perspectivele programului din care fac parte, vor vorbi despre activitatea lor de până acum şi despre lucrurile experimentate la New York, în cadrul deplasărilor la ONU. Totodată, vor lansa dezbateri tinerii prezenți pe tema problemelor cu care se confruntă fiecare și a posibilelor soluţii la acestea.

 

Evenimentul este deschis tuturor şi se adresează atât tinerilor interesaţi de diplomaţie şi relaţii internaţionale, cât şi celor care doresc să se implice în problemele şi politicile de tineret, la nivel naţional şi internaţional.

 

„Delegat de Tineret al României la Naţiunile Unite” este un program guvernamental, implementat de către Ministerul Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, de reprezentare publică a intereselor tinerilor români la nivel internaţional. Cei doi Delegaţi, sunt selectaţi anual printr-un proces naţional şi deschis de selecţie și reprezintă interesele generaţiei lor în cadrul lucrărilor organismelor Organizaţiei Naţiunilor Unite, în urma consultărilor cu tinerii.

 

Seminarul este organizat de către Asociaţia Tineretul ONU – Filiala Craiova, cu sprijinul celor de la Acțiunea pentru Renașterea Craiovei (ARC), AIESEC Craiova, Uniunea Studenților din România, ELSA  Craiova, Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Asociaţia Tinerii 3D, Asociația Allons-y, Asociaţia pentru Tineri Streets, Asociatia Studenților Basarabeni din Craiova, ACCES Oltenia şi Rotaract Club Craiova.

 

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Drumul Oaselor, în reabilitare

DJ 676 E - Drumul Oaselor, așa cum îl...

„Otravă” la robinet, pe bani, în zeci de localități din Dolj

Bacterii care pot pune sănătatea în pericol și niveluri...

Aladin Georgescu, inspecție la Spitalul din Vânju Mare

Președintele Consiliului Județean (CJ) Mehedinți, Aladin Georgescu, a făcut,...

Ponta i-a răspuns lui Mititelu: „Crede că scapă dacă-l pupă în fund pe Iohannis”

Răspunsul fostului premier nu s-a lăsat mult așteptat, după...