sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PSD Olt, la pădure de 1 Mai

Aproape 1.500 de membri şi simpatizanţi ai Partidului Social Democrat Olt au fost prezenţi, de 1 Mai, la pădurea din zona Staţiei de epurare Slatina, unde au putut să mănânce mici şi să bea bere, pe acordurile artiştilor Ansamblului „Doina Oltului”. Astfel de evenimente au fost organizate de PSD şi Caracal, Balş sau Piatra-Olt.
Printre cei prezenţi la evenimentul de la iarbă verde s-au numărat vicepremierul României, senatorul Paul Stănescu, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, primarul Emil Moţ, senatorul Renică Diaconescu, dar şi deputaţii Alexandru Stănescu şi Marius Iancu.
Paul Stănescu şi-a exprimat încântarea că se poate întâlni cu activiştii de partid, adăugând că 1 Mai nu este neapărat o tradiţie comunistă.
„Sunt mulţi ani de când ne vedem împreună aici, mai ales că 1 Mai nu cred că este o tradiţie comunistă. Chiar la Chicago, în 1836, muncitorimea a cerut opt ore de lucru. Cred că este frumos că ne vedem cu toţii, mă întâlnesc cu toţi colegii, cu mulţi oameni pe care îi cunosc şi este o mare bucurie să vin aici la Slatina, în judeţul meu. Felicit organizaţia Slatina şi pe preşedintele acesteia, primarul Emil Moţ, pentru că face acest lucur şi sper să putem să ne vedem în fiecare an. Sigur, nu ne putem vedea în anii electorali, însă e bine că ne putem vedea, sta de vorbă, bea o bere, putem să stăm la coadă la mici, să ascultăm muzică”, a declarat Stănescu.
Întrebat dacă mai sunt muncitori în Slatina, Stănescu a răspuns că platforma industrială din municipiu este una dintre cele mai mari din ţară.
„Slatina, din punct de vedere al platformei industriale, stă cel mai bine la nivel naţional şi nu exagerez zicând acest lucru. Platforma industrială Slatina este cea mai puternică din ţară, cred, cu unităţi de tradiţie şi de mare anvergură. Putem să comparăm chiar cu perioada dinainte de ’89, însă acum lucrurile s-au diversificat, au venit multe firme cu tradiţie, cu avengură mondială”, a mai spus Paul Stănescu.
La rândul său, Marius Oprescu, a afirmat că întâlnirea de la Slatina cu membrii şi simpatizanţii PSD a intrat în tradiţie.
„Încă din 2009 am început această tradiţie şi iată că o continuăm în fiecare an în care legea ne-a permis. Aşa cum ştiţi, în anii electorali, nu putem să organizăm astfel de manifestări. Românii păstrează tradiţia şi fiind o zi liberă, de 1 Mai ies la iarbă verde. Probabil că, la un moment dat, vor veni aproximativ 1.500 de oameni aici. Mici vor fi pentru toată lumea, am luat în calcul acest lucru atunci când am făcut invitaţiile şi am pregătit aproape 10.000 de mici”, a declarat Marius Oprescu.
Primarul Slatinei le-a mulţumit simpatizanţilor prezenţi la eveniment.
„Mă simt extraordinar de bine, avem noroc că este foarte frumos afară. Sunt foarte mulţi membri de partid şi simpatizanţi care au venit, astăzi, care au răspuns invitaţiei noastre, le mulţumesc pentru acest lucru şi le doresc distracţie plăcută. Vremea ţine cu noi, avem soare, petrecerea este în toi, este distracţie, avem mici şi bere, bineînţeles, aşa cum se întâmplă de fiecare dată de 1 Mai, la noi, la Partidul Social Democrat. La mulţi ani, tuturor!”, a afirmat Emil Moţ.

Politica