luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Lucrările la creșa din Caracal, construită de americani, reluate

Lucrările de construcţie a creşei din Caracal, finanţate de Guvernul SUA, au fost reluate, în această săptămână, stadiul implementării proiectului fiind destul de avansat.

Viceprimarul municipiului Caracal, Octavian Stănescu, a declarat că noua creşă este finalizată în proporţie de 80%.

S-au reluat lucrările la creşa construită de Guvernul american. Este finalizată în proporţie de aproximativ 80%. După finalizarea construcţiei, Primăria municipiului Caracal va suporta cheltuielile pentru utilare şi mobilare a noii creşe”, a afirmat Stănescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe lângă construcţia propriu-zisă, vor fi amenajate şi un loc de joacă pentru copii, dar şi o parcare. Investiţia este finanţată de Ambasada Statelor Unite şi Biroul de Cooperare Militară pe un teren de 2.000 metri pătraţi. Valoarea investiţiei fără TVA, potrivit autorizaţiei de construire, este de 310.000 lei.

Noua creşă este situată undeva spre marginea oraşului, reprezentanţii primăriei motivând că aici terenul era intabulat, deşi şi-ar fi dorit să fie undeva mai în centru.

Prin aceeaşi schemă de finanţare, Ambasada SUA a reabilitat, în 2015, Şcoala Gimnazială din comuna Deveselu, tot aici construind şi o grădiniţă nouă. Cele două unităţi de învăţământ au primit de la americani şi mobilier, dar şi materiale didactice, tablele vechi din şcoală fiind înlocuite cu unele magnetice moderne.

spot_img
spot_img

Politica