Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Parcul de la fosta unitate militară, amenajat din toamnă?

Publicat

pe

După ce aleşii locali au aprobat, joi, revenirea terenului fostei unităţi militare din Slatina în administrarea municipalităţii, primarul Emil Moţ a declarat că, dacă nu vor exista obstacole birocratice, lucrările la parcul ce va fi amenajat acolo ar putea începe chiar în această toamnă.

 

Potrivit studiului de fezabilitate, aprobat tot în şedinţa de joi a consiliului local, la fosta unitate militară va fi amenajată o zonă de agrement generoasă, cu multe spații destinate sportului în aer liber, dar și cu verdeață din belșug.

Am reușit să semnăm protocolul cu Ministerul Apărării Naționale. Astăzi, terenul fostei Unități Militare a reintrat în posesia Slatinei. Deci de astăzi Slatina este proprietarul acestui teren. În această ședință am trecut și studiul de fezabilitate, indicatorii pentru parcul ce îl vom construi acolo. Era gata de ceva timp, pentru că noi am început procedurile când terenul era al Slatinei. Din păcate, a durat foarte mult până am renegociat, am resemnat, am avut Hotărârea de Guvern și acum protocolul semnat”, a declarat primarul Slatinei, Emil Moț.

Edilul a adăugat că, în două săptămâni, va fi lansată achiziţia publică pentru realizarea proiectului tehnic şi execuţiei propriu-zise.

Din momentul acesta, terenul e la noi și avem și studiul pentru parc. Va fi un parc destul de mare, pe trei hectare, care va include de la piste de biciclete, de alergat pe tartan, locuri de joacă, multă verdeață, flori, va fi un parc eu zic foarte, foarte modern. Undeva în două săptămâni o să ridicăm în SEAP procedura de proiect tehnic și de execuție. Dacă totul merge bine, constructorul desemnat va începe să facă parcul în această toamnă”, a mai spus Moț.