sâmbătă, iunie 15, 2024

Ultima ora

Sport

Mehedinți: Pompierii au avut zile de foc în wekend

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat, în intervalul 30 martie – 02 aprilie 2018, la 28 de intervenţii.

Vineri, 30.03.2018, la ora 08:47, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă şi o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, în municipiul Dr. Tr. Severin, pe strada Dr. Babeș, nr. 88, pentru deblocarea ușii unui balcon de apartament, situat la etajul trei al unui bloc de locuit, în interiorul căruia se afla o femeie. Ușa a fost închisă de copilul acesteia în vârstă de doi ani. Pompierii au acţionat cu scara culisabilă şi au reuşit să pătrundă în apartament, prin deblocarea ușii balconului.

La ora 08:59, un echipaj de paramedici din cadrul Gărzii de Intervenție Baia de Aramă a intervenit cu o autospecială SMURD, la un accident rutier produs între două autoturisme, în localitatea Balta. La locul evenimentului s-a deplasat și o ambulanță SAJ. În urma accidentului, au rezultat două victime (adulți) cu dureri hemitoracice, cărora li s-a acordat primul ajutor medical de către echipajele medicale SMURD și SAJ, însă au refuzat transportul la spital.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La ora 15:51, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, în localitatea Șimian, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată și la o plantație de pomi fructiferi. Pompierii au limitat şi stins incendiul, care a cuprins circa 1,5 ha de vegetație uscată și a deteriorat 30 de pomi fructiferi. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

Sâmbătă, 31.03.2018, la ora 14:49, un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție Orșova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată și mărăciniș, în localitatea Ilovița. Pompierii au reuşit să împiedice propagarea focului la două clăi de fân și pădurea de foioase din apropiere. Flăcările au cuprins circa 3 ha de vegetație uscată și mărăciniș. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis în spații deschise.

La ora 18:52, un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție Orșova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, care s-a extins la foişorul unui restaurant, situat pe Bulevardul 1 Decembrie din municipiul Orșova. La sosirea echipajului, incendiul se manifesta la frunze uscate, foișor și gardul viu, cu pericol de propagare la restaurant. Pompierii au intervenit prompt, lichidând incendiul, care a cuprins circa 4 mp din acoperișul foișorului, a deteriorat 15% din scheletul de lemn al acestuia și 5 ml de gard viu. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis în spații deschise.

Duminică, 01.04.2018, la ora 12:22, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială de intervenţie, pentru transportarea unei persoane supraponderale cu afecțiuni medicale, de la domiciliu la o ambulanță particulară, pe strada Calomfirescu din municipiul Dr. Tr. Severin.

Politica