vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tânăr din Strehaia reținut de polițiștii din Gorj în dosarul de spălare de bani

Un bărbat de 33 de ani, din Strehaia, a fost pus sub control judiciar de către procurorii gorjeni, după cele 30 de percheziții efectuate în Gorj, Mehedinți, Teleorman, Ialomița, Ilfov și în municipiul București, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul materialelor reciclabile. Mihai Istrate a fost reținut de către polițiștii gorjeni vineri, ulterior ajungând în fața procurorului de caz.

Bărbatul a creat un circuit fictiv prin care a lăsat impresia colectării și valorificării către reciclatori finali a unor deșeuri reciclabile. Procedând astfel, tânărul din Mehedinți a încasat o sumă de peste 12.000.000 lei.

Din probatoriul administrat a rezultat că suspectul a efectuat acte de administrare a unor societăți comerciale pe care le-a controlat prin persoane interpuse sau în calitate de împuternicit, creând un circuit fictiv prin care a lăsat impresia colectării și valorificarii către reciclatori finali a unor deșeuri reciclabile, încasând o sumă de peste 12.000.000 lei. Ulterior, prin acte false, a transferat sumele de bani în conturile unor persoane fizice apropiate, iar pentru a se sustrage obligațiilor fiscale a înregistrat în contabilitate achiziții deșeuri de la două societăți comerciale și o întreprindere individuală, în sumă totală de 8.300.000 lei. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bărbatului, precum și alte persoane care au participat la comiterea faptelor”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. La data de 31 martie, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, procurorul de caz dispunând față de acesta măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Politica