joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Cupa Iepuraşului la schi”, de Paște la Rânca

Sezonul de schi se va prelungi în zona montană Rânca, turiștii care vor ajunge aici de Paște având mari șanse să se bucure de zăpadă. Proprietarii pensiunilor și cabanelor trag nădejde ca sporturile de iarnă să se poată practica până la 1 mai. Între timp, cabanierii au dat startul pregătirilor pentru sărbătorile pascale. Aproximativ 60% din totalul unităților de cazare sunt rezervate, surprizele pentru turiști fiind prinse în pachetele deja vândute.

Tarifele plătite pentru un sejur în Rânca sunt diferențiate de numărul zilelor petrecute aici și de calitatea serviciilor oferite, acestea fiind cuprinse între 700 și 1200 de lei/pachet turistic. Masa festivă și bonusurile din partea gazdelor sunt incluse în suma plătită de către turist, iar cum zăpada este din belșug, stratul de omăt ajungând ieri și la 1,5 metri, distracția este asigurată.

Concurs pentru schiori și multe alte surprize culinare

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și pentru că se va putea schia, cabanierii pun la cale un eveniment inedit, respectiv Cupa Iepuraşului la schi. „Am stat de vorbă cu mai mulţi cabanieri, cu principalii operatori din Rânca. Am luat decizia să punem mână de la mână şi să organizăm o cupă la schi. O vom denumi Cupa Iepuraşului la schi dacă tot vom avea zăpadă de Paşte”, a anunțat cabanierul Constantin Pănescu. Din experiența oamenilor care au cabane sau pensiuni în Rânca, în ultimii ani nu s-au mai întâlnit cu un asemenea strat generos de zăpadă, situație care îi ajută pentru încă o lună, privind domeniul schiabil. Cât privește meniul culinar, acesta merită toți banii. Carne de miel făcută la proţap, carne scoasă din oala cu untură, sărmăluţe, ciorbă, cozonac, pască, prăjiturie făcute în casă, vin, palincă și tradiţionalele ouă roşii, acestea sunt o parte dintre bunătățile oferite turiștilor. 

Politica