vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

”Guriță” optimist, dar se teme de gazon

Selecționerul României Cosmin Contra și portarul Ciprian Tătărușanu au prefațat, luni, în fața jurnaliștilor meciul cu Suedia din această seară.

Evenimentul sportiv al acestei perioade în Craiova, și anume meciul României cu selecționata Suediei se va juca în această seară, de la ora 21.30 pe arena
”Ion Oblemenco”. Va fi al doilea meci în Bănie contra scandiavilor, după cel din 1982, încheiat cu 2-0 pentru reprezentativa noastră, iar selecționerul Cosmin Contra crede că doar prin atitudine elevii săi pot scoate un rezultat favorabil.
”Ne așteaptă un test destul de greu cu o echipă calificată la mondiale, care a eliminat la meciul de baraj Italia, una foarte bine organizată din punct de vedere fizic cu un joc bine definit. Noi venim după o victorie importantă în Israel, mai ales că veneam după o înfrângere pe teren propriu cu Olanda. Am analizat cele 15 minute mai puțin bune din Israel pe care le-am avut în repriza a doua și sper ca în aceste două zile să lucrez puțin tactic cu jucătorii și să le zic exact ce vreau de la ei pentru meciul cu Suedia. Voi încerca să aliniez cel mai în formă prim-unsprezece indiferent de vârstă, nume, unde joacă sau cum joacă. La mine vor juca întotdeauna numai jucătorii pe care consider că sunt cei mai în formă și care pot câștiga fiecare meci în parte. Mă deranjează, că nu suntem obiectivi în ceea ce reprezintă  fotbalul românesc la momentul actual. Și mie mi-ar place să am jucători care să joace un fotbal de spectacol, dar am alții cu alte calități, care au schimbat atitudinea naționalei și suntem pe un drum bun. Încă nu am realizat nimic, dar încercăm să calificăm România la Europene”, a spus Contra.
”Guriță” este conștient de valorea fizică net superioară a adversarului, dar va cauta alinieze o formulă în care să remonteze acest handicap și de asemenea este îngrijorat de starea terenului de pe ”Ion Oblemenco”.
”Voi încerca să introduc o formulă de echipă care să le pună probleme suedezilor, pentru că starea gazonului va fi una foarte grea, foarte nasoală, care pe ei îi va avantaja fiind o echipă masivă care joacă direct pe cele două vârfuri. Pe noi ne dezavantajeză puțin terenul, care este posibil să se rupă încă de la încălzire, dar sper ca băieții să fie conștienți că avem nevoie de atitudine, de luptă, să ne batem cu ei la fiecare minge și sper ca lucrul acesta să fie în favoare noastră. Față de meciul cu Israel vor fi schimbări în echipa de start, pentru că analizând echipa Suediei, care are 7 jucători de 1.89-1.93, trebuie să găsim jucătorii care să-i pună în dificultate. Referitor la gazon nu ne așteptam ca în această perioadă să fie aceste condiții meteo, suntem o echipă tehnică care avem nevoie de un gazon în condiții bune, dar aste este trebuie să ne adaptăm”, a spus Cosmin Contra.
Tot temător din cauza gazonului este și portarul Ciprin Tătărușanu cel care a deschis la conferința de presă de ieri.  ”Nu am văzut gazonul pentru că nu am putut face antrenament, pentru a-l proteja. Vom vedea la ora meciului cum se va prezenta terenul. În ziua meciului va fi o stare de supărare în oraș, pentru că a decedat un mare jucător al României, însă sper să câștigăm și să-i dedicăm victoria. Nu va fi ușor cu Suedia care are mulți jucători buni, a eliminat Italia la baraj, și ne așteaptă un meci dificil. Sper ca la meci să vină cât mai mulți suporteri, pentru că avem nevoie de public”, a declarat portarul echipei franceze FC Nantes.

Politica