miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Severin: Primarul Screciu a mai prelungit sistarea agentului termic

Nu vor rămâne în frig de mărțișor! Agentul termic din Drobeta Turnu Severin nu va fi oprit pe data de 1 martie așa cum se preconizase. Primarul municipiului, Marius Screciu, a anunțat că a făcut tot ce i-a stat în putință să mai găsească niște bani pentru a asigura agent termic până pe data de 10 martie. Mai precis pentru a se achiziționa păcura necesară funcționării cazanelor termice de la Termocentrala Halânga.

Acest lucru a devenit un coșmar pentru mine, așa a fost situația când am venit ca primar, nu dau vina pe moștenire nu dau vina pe nimeni dar vă spun că nu am mai avut bani ca să funcționăm cu agentul termic până pe data de 1 martie. Pentru că vremea de afară este așa cum este nu putem lăsa oamenii în frig. Nu putem nici să întrerupem căldura la o asociație de locatari unde avem datorii uriașe neplătite de peste 3 ani de zile sau avem rău platnici chiar și cu datorii de 7.000 lei sau 8.000 de lei de fiecare, pentru că afectăm oamenii buni platnicii. Și nu este corect. Așa că am hotărât să luăm niște bani de la investiții și să-i ducem pentru a avea căldură, agent termic, până pe data de 10 martie. După această dată nu vom mai putea asigura agentul termic în municipiu. Sper să ne ajute cumva și vremea. Efectiv nu mai avem bani. Și-așa am făcut eforturi financiare uriașe ca să îndreptăm lucrurile din mers, ca să fie bine”, a declarat primarul Marius Screciu.

Și pentru că a fost nevoit să ia din banii de investiții pentru a achiziționa păcura necesară pentru căldură, primarul Marius Screciu a anunțat că e nevoie de o îndreptare într-un fel a situației. Așa că în ultima ședință de Consiliul Local, s-a aprobat contractarea unui împrumut de 5 milioane de euro necesar pentru reabilitarea și modernizarea unor străzi din municipiu. Cu alte cuvinte primăria Severin se împrumută de bani pentru investiții întrucât a fost nevoită să „pompeze” sume considerabile pentru asigurarea căldurii, a agentului termic.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,În şedinţa de Consiliu Local al municipiului Drobeta Turnu Severin, am aprobat contractarea unui împrumut de 5 milioane de euro destinat modernizării și reabilitării străzilor din municipiu, străzi ce au toate utilitățile și nu sunt prinse pe alte programe de finanțare.

Vorbim despre străzi situate în Cartierul Tinerilor, Apolodor, Veteranii de Război, Banovița și alte zone. Acestea ar urma să fie modernizate începând de anul viitor, după realizarea tuturor procedurilor legale de împrumut și achiziție. În perioada următoare vom publica pe site-ul primăriei denumirea străzilor care vor intra în acest program”, a declarat primarul Marius Screciu.

De precizat că pentru furnizarea energiei termice a Severinului din această iarnă s-au cheltuit 25 de milioane de lei. O parte din ei, 15 milioane lei, a fost alocată de guvern iar 10 milioane provin din bugetul primăriei.

Acum, pe acest ger năprasnic, pentru a nu se sista energia termică în Severin, Consiliul Județean Mehedinți a hotărât să aloce în regim de urgență suma de 1 milion de lei primăriei municipiului.

Politica