Nicio săptămână fără cazuri de muncă „la negru”

Nici riscul apariţiei în firmă a inspectorilor de muncă şi nici amenzile aplicate altor agenţi economici din judeţ nu par a-i speria pe administratorii firmelor din Gorj care optează pentru practicarea muncii fără forme legale. Astfel, săptămânal, inspectorii din cadrul ITM Gorj scot la iveală noi afaceri derulate în ilegalitate, domeniile de activitate fiind variate.

Sptămâna trecută, inspectorii de muncă cu atribuţii de control din cadrul I.T.M. Gorj au efectuat nu mai puţin de 62 de controale în domeniile relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă. Pentru deficienţele constatate la angajatorii verificaţi au fost aplicate amenzi în valoare totală de 248.500 de lei, majoritatea, în cuantum de 230.500 de lei, pentru încălcarea legislaţiei în privinţa relaţiilor de muncă.

Din această sumă, 200.000 de lei au totalizat sancţiunile aplicate pentru folosirea în activitate de forţă de muncă fără încheierea în prealabil a unui contract individual de muncă”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Construcţii şi zootehnie

Legat de munca fără forme legale, în această situaţie au fost depistate 10 persoane care munceau fără acte la patru angajatori. Cinci dintre acestea în municipiul Târgu-Jiu, la un angajator ce activează în domeniul construcţiilor, iar alte cinci la trei angajatori ce au ca obiect de activitate zootehnia, unul din oraşul Târgu-Cărbuneşti, iar ceilalţi doi din municipiul Târgu-Jiu. În ceea ce priveşte nerespectarea legislaţiei securităţii şi sănătăţii în muncă, cinci angajatori au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 18.000 de lei.

Populare

Recomandări

Restaurantele trag un semnal de alarmă privind creşterea preţurilor energiei electrice

Marţi, 21 martie, treizeci de restaurante din Lyon îşi...

Se ridică prohibiția la știucă în Delta Dunării

Din 20 martie, se ridică prohibiția la știucă, dar...

OLT. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 27.03 – 02.04.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Olt. Descinderi într-un caz de infracțiuni economice

Peste 100 de polițiști din cadrul structurilor de investigare...