marți, mai 21, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Mehedinți: ISU ,,Drobeta” face înscrieri pentru salvatori voluntari

Începând din data de 20 februarie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Drobeta” al Judeţului Mehedinţi relansează semenilor provocarea de a deveni voluntar în cadrul proiectului „Salvator din pasiune”.

Proiectul „Salvator din pasiune” a fost lansat la nivel naţional de IGSU începând cu luna mai a anului 2016, a continuat în anul 2017, iar anul acesta, la nivelul judeţului Mehedinţi, se va derula în perioada 20 februarie – 31 martie, interval de timp structurat în trei etape. Prima etapă, cea de recrutare şi înscriere a candidaţilor, se va desfăşura în perioada 20.02 – 17.03.2018, cea de a doua etapă, de analizare a dosarelor, va avea loc în perioada 18.03 – 24.03.2018, urmând ca, în perioada 25.03 – 31.03.2018 să se încheie contractele de voluntariat.

Reluăm, astfel, demersul de a găsi, în rândul dumneavoastră, acele persoane care îşi doresc să se implice benevol, fără remuneraţie, în domeniul situaţiilor de urgenţă, pentru a ne fi alături trebuie să aveţi vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani, să fiţi apţi din punct de vedere medical, să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea de infracţiuni cu intenţie şi să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul serviciilor Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Activităţile derulate alături de efectivele noastre vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv, în funcţie de competenţele dobândite după parcurgerea programelor de pregătire. Demersul instituţiei noastre are la bază beneficiile activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Mehedinți.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală cu menţiunea „apt pentru efort fizic” sau „apt pentru muncă” şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani. Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obţinute la numărul de telefon 0252311212 sau accesând site-ul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţiwww.isumehedinti.ro.

spot_img
spot_img

Politica