joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Concurs de educație ecologică, provocare pentru elevii și profesorii doljeni

Școlile din județul Dolj, fie că vorbim despre instituții din învățământul primar, fie gimnazial, se pot înscrie și anul acesta la concursul național „Școala Zero Waste”, concurs axat pe educație ecologică. Competiția a ajuns la cea de-a șasea ediție și se va desfășura în perioada 5 martie -11 mai 2018, cu mențiunea că înscrierile în concurs se vor face începând cu 12 februarie și până în 2 martie 2018.

Potrivit organizatorilor, ediția din acest an dă ocazia școlilor să câștige mult mai multe premii. „Acestea vor putea opta pentru a se înscrie într-una din cele două secțiuni ale concursului (clasele I-IV și V-VIII), cu activități adaptate pe segmentul respectiv de vârstă. Unitățile școlare pot câștiga table interactive, iar cei mai buni și implicați cinci elevi din primele cinci școli clasate la fiecare secțiune vor participa la <<Zero Waste Summer Camp>>, tabără de educație ecologică organizată lângă Timișoara în a doua jumătate a lunii august 2018. Dintre acești elevi vor fi desemnați câștigătorii ediției 2018 a concursului. Premiile vor consta în laptopuri, biciclete, tablete și multe altele produse”, au transmis organizatorii.

Cât mai multe acțiuni de ecologizare, punctaj mai mare
Desfășurarea competiției este simplă. Școala care acumulează cele mai multe puncte este desemnată câștigătoare. Punctele se obțin din organizarea a cât mai multor acțiuni educaționale din lista oferită de organizatori și din colectarea selectivă a mai multor deșeuri reciclabile: hârtie/carton, aluminiu, plastic/pet și altele. Detalii suplimentare despre procedura de înscriere și desfășurarea concursului pot fi găsite pe site-ul organizatorului, EcoStuff Romania – http://www.EcoStuff.rosau pe pagina de Facebook – https://www.facebook.com/scoalazerowaste. La cele cinci ediții anterioare, au participat 595 de școli din aproape toate județele țării și din București și peste 60.000 de elevi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica