miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Slatina. Ce trebuie să faci pentru contorizarea individuală a consumului de apă

Ca să beneficieze de contorizare individuală a consumului de apă, locatarii unei scări de bloc trebuie să strângă semnături, să obţină o hotărâre a asociaţiei de proprietari în acest sens şi să depună documentaţia tehnică la primărie.

Potrivit Companiei de Apă Olt (CAO), cetățenii care doresc să beneficieze de contorizare individuală a consumului de apă trebuie să desemneze un reprezentant pe scară care să întocmească un tabel nominal cu semnăturile tuturor proprietarilor de apartamente care doresc separarea. Următorul pas este ca Adunarea Generală a Asociației de Proprietari să dea o hotărâre, votată de toți membrii, care să decidă separarea. O firmă de specialitate va întocmi documentația tehnică pentru a fi depusă la Primăria Municipiului Slatina pentru aprobare și obținerea autorizației. Lucrările se vor face cu o firmă specializată, după obținerea tuturor avizelor de la furnizorii de apă, gaze și electricitate și a autorizației.

În prezent, aproximativ 80% dintre blocurile din Slatina au separarea consumului de apă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanţii CAO spun că separarea consumului pe orizontală oferă numeroase avantaje și ajută la îmbunătățirea calității apei potabile furnizate de Companie.

Cetățenii care fac separarea pe scările de bloc vor plăti exact cât consumă. Separarea înseamnă și înlocuirea instalațiilor de apă care sunt foarte vechi și care nu mai asigură presiune suficientă. Tot din cauza acestor instalații vechi și ruginite pot să apară și modificări ale turbidității apei și în acest caz, spălările rețelelor de apă pe care Compania de Apă Olt le face, periodic, în tot municipiul Slatina, nu pot rezolva decât pentru scurt timp această problemă. Soluția rămâne separarea consumului”, a explicat directorul Sediului Secundar Slatina al CAO, Florea Rață.

Politica