marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Handbal (F), Cupa EHF/ Cu Florianu au bãtut Kubanu’

SCM Craiova a obținut o victorie de senzație în fața rusoaicelor lui Evgheni Trefilov, într-un joc în care Cristina Florianu și Yulia Dumanska au fost în zi de grație.

SCM Craiova s-a impus sâmbãtã seara în cadrul etapei a 4-a din grupa A a Cupei EHF, pe teren propriu, în fața lui Kuban Krasnodar cu 30-24 (17-13). Susținutã frenetic de un public numeros, au fost 4.000 de spectatori în Polivalenta craioveanã, formația pregãtitã de Bogdan Burcea s-a distanțat repede pe tabela de marcaj, conducând la diferențe mari în trei perioade ale primei reprize: 6-1 (minutul 6), 8-2 (10) ºi 13-6 (18). Cu Yulia Dumanska imbatabilã între buturi și Cristina Zamfir Florianu (foto – stânga) în poftã mare de gol, craiovencele au intrat la pauzã cu 17-13, dar avantajul s-a micșorat cãtre jumãtatea reprizei secunde: 23-21. Din pãcate pentru echipa oaspete, Florianu a gãsit din nou calea spre gol, iar Dumanska a reușit sã închidã poarta, iar victoria SCM-ului nu s-a mai lãsat așteptatã. O prestație excelentã a avut în acest joc Nikolic care marcat 8 goluri, dar și Valentina Ardean Elisei care a înscris de 5 ori.
În urma victoriei SCM Craiova pãstreazã șanse reale de calificare în sferturile de finalã, iar pe 3 februarie, va juca tot pe teren propriu cu franțuzoaicele de la Brest. La SCM au jucat: Dumanska, Stanciu – Florianu 10 goluri, Nikolic 8, Elisei 5, Klikovac 2, Șelaru 2, Pricopi 1, Rãdoi 1, Țicu 1, Vizitiu, Trifunovic, Tudor. La Kuban, antrenatã de legendarul tehnician Evgheni Trefilov, au evoluat: Kalinina, Mikhalylyuta – Frolova 8, Rzaeva 5, Efimkina 3, Gariaeva 3, Samoilenko 2, Fanina 1, Savinova 1, Sobina 1, Golikova, Nalivko.
La finalul meciului antrenorul gazdelor Bogdan Burcea era în culmea fericirii, dupã un joc încheiat cu un rezultat ce menține echipa sa cu șanse reale la calificarea în faza urmãtoare.
„Felicit aceste fete, care s-au luptat admirabil. În spatele acestor rezultate este o muncã enormã, este sacrificiu. Felicit suporterii care au fost în numãr atât de mare și ne-au încurajat. Cu ajutorul lor am reușit sã obținem o victorie indiscutabilã și pe deplin meritatã. Nu suntem favoriți la calificare, continuãm, ca la început, ca Cenușãreasã a grupei. Trefilov are orice titlu câștigat, atât la nivel de club, cât și la nivel de echipã naționalã. Numai simpla prezențã a lui pe bancã ne pune în umbrã rãu de tot. Ne dorim ca la fiecare meci sã ne autodepãșim, sã obținem victorii, pentru noi, pentru comunitatea noastrã. Le mulțumesc pentru rãspunsul pe care ni l-au acordat din tribunã”, a declarat Bogdan Burcea.
La rândul sãu, secundul lui Trefilov, Alexandre Tarasikov a spus: „A fost o atmosferã foarte frumoasã și știam cã handbalul este iubit în România. Am mulți prieteni în România și știam cã SCM Craiova are un lot valoros. Noi avem o echipã tânãrã care abia a început drumul în cupele europene. Am avut mereu meciuri grele cu echipele din România.”

Mai sunt de jucat în grupa A:

Policlinica Buna Vestire Craiova

28 ianuarie: Brest Bretagne – Randers HK
3 februarie: SCM Craiova – Brest Bretagne
4 februarie: Kuban – Randers HK
11 februarie
Randers HK – SCM Craiova
Brest Bretagne – Kuban

Clasament
1. SCM Craiova 4 2 0 2 101-94 4
2. Brest Bretagne 3 2 0 1 71-70 4
3. Kuban Krasnodar 4 2 0 2 97-104 4
4. Randers HK 3 1 0 2 63-64 2

Politica