vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinţi. Primarul PSD Marian Răducan își spune oful: „Guvernul României sancţionează primăriile”

Un primar PSD din Mehedinți trage un semnal de alarmă guvernului PSD-ALDE în privința alocării banilor către primării. Primarul comunei Șișești, Marian Răducan, un edil priceput în atragerea de fonduri europene pe proiecte, se plânge că Guvernul României sancţionează primăriile care şi-au gestionat corect bugetele locale. Printr-o postare de Facebook el susține că nu a primit bani de la bugetul statului din cauza că a făcut economii la bugetul local.

Începând cu 1 ianuarie 2018, Guvernul României sancţionează primăriile care şi-au gestionat corect bugetele locale, care au o strategie de dezvoltare corectă, de a accesa fonduri europene, de a realiza investiţii fără să facă împrumuturi în bancă, fără să stea cu mâna întinsă la Consiliul Judeţean, de a-şi asigura cotele de cofinanţare ale proiectelor fără să mai plătească comisioane, dobânzi bancare, alte cheltuieli, acestea ridicându-se la sute de mii lei, tot în buzunarul cetăţeanului”, scrie pe contul său de Facebook, primarul comunei Şişeşti.

Dacă te gospodărești… o pățești

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primarul Răducan explică şi modul concret cum a făcut economii, astfel încât să aibă sumele necesare pentru cofinanţarea proiectelor europene: ,,O primărie, cum este cea pe care o reprezint, nu a acordat indemnizaţii de 100 la sută consilierilor locali, s-a acordat cel mult 50 la sută, iluminatul public asigurat doar 4 ore, becuri economice şi pe led, aparatul primăriei lucrează cu 11 salariaţi în loc de 22, nu s-au efectuat măriri de salarii, cum prevede legea, tocmai pentru a nu duce în declin comunitatea, nu s-au acordat sporuri salariaţilor, serviciile se asigură de către 6 persoane, serviciul autofinanţat (colectarea deşeurilor, iluminat public, alimentare apă în sistem centralizat, întreţinere drumuri şi spaţii verzi, servicii de vidanjare)”.

Opt primării din judeţul Mehedinţi nu au primit niciun ban la începutul anului 2018 prin legea bugetului. De-a lungul anilor, Primăria Şişeşti a implementat cu succes 18 proiecte europene, iar suma totală adusă în comunitate este de aproximativ 3 milioane de euro. Vorbim aici de serviciul de salubritate propriu, serviciu pentru situaţii de urgenţă modern, atelier de ceramică etc. În pofida tinereții relative, nici 60 de ani, Marian Răducan este cel mai longeviv primar din județ. El este primar al comunei Șișești din anul 1992, fără nicio întrerupere.

Politica