vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Mica Unire”, sărbătorită în Râmnicu Vâlcea

Mica Unire” de la 24 ianuarie 1859 a fost sărbătorită şi în Râmnicu Vâlcea. Evenimentul, organizat de Instituţia Prefectului Vâlcea, a avut loc în faţa sediului acesteia din bulevardul Tudor Vladimirescu.

Au participat alături de prefectul judeţului, Florian Marin, ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului – care a aniversat, în această zi deosebită, împlinirea vârstei de 50 de ani -, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, comandantul Centrului Panait Donici”, lt. col. Cristian-Gabriel Arinton, subprefectul Aurora Gherghina, viceprimarul Eusebiu Veţeleanu, alţi reprezentanţi au instituţiilor publice şi câteva sute de cetăţeni ai municipiului”, anunţă Primăria Râmnicu Vâlcea.

Manifestarea a debutat cu intonarea Imnului Naţional, urmată de rememorarea evenimentelor de acum 159 de ani prin intermediul unei moment dramatic pus în scenă de actorii Teatrului Municipal Ariel”, conduşi de regia lui Dan Constantin.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A urmat tradiţionala Horă a Unirii, în care s-au prins toţi cei prezenţi, punctul final al manifestării fiind dat de un moment folcloric ce i-a avut ca protagonişti pe soliştii Ansamblului Rapsodia Vâlceană” ai Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea”, potrivit Primăriei.

Prefectul de Vâlcea, Florian Marin, spune că îşi doreşte o Românie unită și puternică.

Unirea Principatelor Române de la 1859, ca și Marea Unire Națională, de la 1 decembrie 1918, au reprezentat pentru noi, înfăptuirea unor idealuri de veacuri, rezultate din ceea ce poporul român a trăit și realizat cu sacrificii, de-a lungul istoriei.

Acest deziderat, al înfăptuirii Unirii, a fost zestrea pe care românii au moștenit-o de veacuri, fiind datori să o desăvârșească, iar pe noi, românii de pretutindeni, urmașii eroilor neamului, ne obligă să facem tot ceea ce ne stă la îndemână, pentru a ne manifesta ca un stat unit, democratic, independent și suveran.

24 ianuarie reprezintă o filă ilustră de istorie, predată cu abnegație și patriotism de către înaintași, ca o proiecție în timp pentru a ne desăvârși nobilul și patrioticul sentiment al iubirii de țară.

La ceas aniversar îmi doresc o Românie unită și puternică iar dumneavoastră vă adrezez cele mai călduroase urări de sănătate, prosperitate și înțelepciune!”, este mesajul prefectului de Vâlcea.

Politica