luni, mai 27, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

Procesul secretarei penale de la „Gheorghe Bibescu”, amânat pentru audierea martorilor

Magistrații Tribunalului Dolj au amânat, din nou, la sfârșitul săptămânii trecute, soluționarea procesului Ancăi Daniela Chivu, secretara penală a Şcolii Gimnaziale nr. 36 „Gheorghe Bibescu” din Craiova. Femeia, judecată pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă, luare de mită în formă continuată (trei acte materiale) şi două infracţiuni de înşelăciune în formă calificată, fiind acuzată că a cerut şi primit sume cuprinse între 1.000 de lei şi 15.000 euro pentru a facilita angajarea unor persoane în unităţi de învăţământ din Craiova, este deja condamnată definitiv la 4 luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual, după ce a modificat fișa matricolă a unui elev. Următorul termen a fost stabilit pentru 22 februarie a.c., întrucât la sfârșitul săptămânii trecute nu s-a putut prezenta în fața instanței.

 

La aproape 2 ani de la arestarea preventivă, judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să amâne pentru 22 februarie a.c. procesul în care Anca Daniela Chivu, secretara Şcolii Gimnaziale nr. 36 „Gheorghe Bibescu”, este judecată pentru două infracţiuni de trafic de influenţă, luare de mită în formă continuată (trei acte materiale) şi două infracţiuni de înşelăciune în formă calificată. Hotărârea a fost luată la ultimul termen, pe 11 ianuarie a.c., „pentru audierea în continuare a martorilor din rechizitoriu”. Instanța i-a lăsat femeii la dispoziție mai bine de trei luni de zile, timp în care procesul a fost amânat, pentru a ajunge la înțelegere cu persoanele vătămate.

Reamintim că, în perioada decembrie 2015 – februarie 2016, au fost înregistrate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj mai multe denunţuri ale unor persoane care sesizau faptul că, în perioada 2015 – 2016, Anca Daniela Chivu, de 43 de ani, secretara de la Şcoala Gimnazială nr. 36 „Gheorghe Bibescu” Craiova, le-a cerut sume de bani cuprinse între 1.000 lei şi 15.000 euro pentru a le facilita angajarea la diverse instituţii publice din Craiova, mai exact în alte unităţi de învăţământ. Miercuri, 10 februarie 2016, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au fost conduse mai multe persoane în vederea audierii şi stabilirii întregii activităţi infracţionale, cercetările efectuându-se pentru probarea mai multor infracţiuni de trafic de influenţă şi înşelăciune. În aceeaşi zi, ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au efectuat două percheziţii pe raza municipiului Craiova, la domiciliul secretarei, dar şi la unitatea şcolară unde aceasta îşi desfăşoară activitatea, fiind găsite şi ridicate mai multe documente folosite la probarea activităţii infracţionale. În baza probatoriului administrat, în aceeaşi zi procurorul de caz a dispus reţinerea inculpatei pentru o perioadă de 24 ore, iar o zi mai târziu, joi, 11 februarie, a fost prezentată Tribunalului Dolj, care a dispus arestarea preventivă a femeii pe o perioadă de 30 de zile. Pe 20 aprilie 2016 s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au trimis-o în judecată pe Anca Daniela Chivu, secretara şefă de la Școala Gimnazială nr. 36 „Gheorghe Bibescu” Craiova pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă, luare de mită în formă continuată (trei acte materiale) şi două infracţiuni de înşelăciune în formă calificată. În plus, în acelaşi dosar mai este inculpată o femeie, Anca Emilia Amărăzeanu, care i-a dat şpagă secretarei pentru a-i rezolva angajarea la o şcoală din municipiu. Între timp secretara a fost plasată în arest la domiciliu, ulterior scăpând şi de această măsură.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe 30 iulie, dosarul a ieşit din camera preliminară, judecătorii de la Tribunal constatând legalitatea probelor şi a rechizitoriului, respingând excepţiile şi cererile formulate de inculpata Anca Daniela Chivu. Femeia a făcut contestaţie, respinsă pe 16 septembrie de Curtea de Apel Craiova, iar pe 20 octombrie 2016, a început procesul.

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au soluţionat pe 30 ianuarie 2017 apelul declarat de Anca Daniela Chivu, secretara Şcolii Gimnaziale nr. 36 „Gheorghe Bibescu” din Craiova, în dosarul în care a fost condamnată la închisoare cu suspendare pentru fals intelectual. Este vorba despre dosarul înregistrat la Judecătoria Craiova pe 10 decembrie 2015, în care Anca Daniela Chivu a fost acuzată de fals intelectual pentru că ar fi modificat fişa matricolă a unui elev, contra unei sume de bani. Pe 23 iunie 2016, femeia a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani şi, nemulţumită de sentinţă, a declarat apel. Pe 30 ianuarie 2017, Curtea de Apel Craiova a admis apelul femeii și i-a redus pedeapsa la 4 luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 4 luni.

spot_img
spot_img
spot_img

Politica