Jandarm la judecată pentru trafic de influenţă

Un subofiţer din cadrul Jandarmeriei Olt a fost trimis în judecată, sub control judiciar, de procurorii DNA, pentru trafic de influenţă, după ce a luat peste 60.000 lei de la o persoană, promiţând că o va angaja în cadrul instituţiei.

 

Potrivit unui comunicat remis de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în perioada martie – iulie 2017, plutonierul major Marin-Aurel Zamfirache, militar jandarm în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt, în mod repetat, a pretins și primit de la o persoană (martor în cauză) bani și bunuri în valoare totală de 60.550 lei, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă cadre cu funcții de conducere în cadrul Jandarmeriei Române pentru a-l angaja pe acesta din urmă ca militar în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.

Mai mult, arată procurorii, pentru a întări convingerea persoanei respective cu privire la influența pe care pretindea că o are, Zamfirache, în luna iulie 2017, i-a dat o uniformă a Jandarmeriei Române, spunându-i că urmează să intre în serviciu, ca și colegi de tură, în data de 9 august 2017.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului judiciar asupra sumei de 10.000 lei ridicată de către organele de urmărire penală de la inculpatul plt. maj. Zamfirache Marin-Aurel”, se arată în comunicatul citat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Militar București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Populare

Recomandări

DOLJ. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 12.06 – 18.06.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Tânăr electrocutat la Combinatul de Celuloză

Accident de muncă la Combinatul de Celuloză și Hârtie...

Craiovean dispărut de la domiciliu, căutat de polițiști

Polițiștii doljeni caută un bărbat în vârstă de 62...

Zeci de șoferi gorjeni au rămas fără permis auto

Poliţiştii gorjeni au acţionat, în ultimele 24 de ore,...