sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Futsal, Naționala României/15 jucători pentru Euro

Tricolorii vor da piept în Slovenia cu două grupări de top de pe Bătrânul continent: Portugalia și Ucraina

Dacă anii trecuți, în competițiile Europene, Craiova se putea lăuda cu jucători la națională, portarul Cătălin Rizan fiind titular în multe meciuri, iar Sorin Chivu, Călin Pantelimon și Alin Bugălă erau convocați sub tricolor”, în acest moment, cum nu există echipă în primele ligi la futsal, grosul este dat de grupările de pe podium din prima divizie.

Este păcat că nu mai este o formație de primă ligă în oraș. Craiova a avut tradiție la această ramură sportivă, mai întâi Energo Craiova, apoi Futsal Craiova au ținut piept Devei și celor de la Odorhei în liga întâi, apoi totul a dispărut. Mi-aș dori ca pe viitor să avem o grupare în prima ligă, pentru că ușor futsalul a luat amploare și la noi în țară. Sunt bucuros să văd cum foștii mei colegi de la lot și de la club au ajuns acum să revină din nou în prim planul futsalului european. Cu mulți dintre ei am fost adversar, apoi coleg de echipă. Pot spune că avem un lot bun pentru a face o figură bună la Euro, chiar dacă adversarii sunt puternici. Băieții trebuie să creadă în șansa lor la acest turneu”, a spus Alin Bugălă, unul din jucătorii cu vechi ștate în Liga 1, care ajucat atât la Grupările craiovene, Energia și Futsal Club, dar și la fosta campioană ACS Odorheiu Secuiesc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Până al startul turneului final al Campionatului European de futsal, găzduit de Slovenia și aflat la cea de-a 11-a ediție, au mai rămas trei săptămâni, iar selecționerul Robert Lupu, fost și el component al naționalei până anul trecut, va avea la dispoziție 15 jucători, dar va renunța la unul dintre cei trei portari. Mergem să jucăm pentru România. Dorim să facem abstracție de faptul că vom da piept în grupă cu locurile 3 și 5 în Europa! Încercăm să lăsăm statistica și să jucăm. Chiar dacă mulți nu ne dau vreo șansă să ieșim din grupă, una foarte grea, noi suntem siguri că vom face punct sau puncte la Ljubljana. Trebuie să gândim pozitiv. Orice echipă poate prinde o zi de excepție sau una foarte slabă”, a spus Robert Lupu.

Lotul României pentru Euro va fi format din: Vlad Iancu (Informatica Timișoara), Petrișor Tonița (Autobergamo Deva), și Andrei Grigoraș (FK Odorheiu Secuiesc) – portari; Robert Florin Matei, Cristian Matei, Adrian Pânzaru, Paulo Ferreira, Mimi Stoica, Alpar Csoma, și Florin Ignat (toți Autobergamo Deva), Savio Valadares și Felipe Oliveira (Informatica Timișoara), Szőcs László (FK Odorheiu Secuiesc), Octavian Cireș (CS United Galați), Emil Răducu (Luxol – Malta). Absentă la ediția de acum doi ani, din Serbia, naționala de futsal a României va bifa a patra prezență la un turneu final, după 2007, 2012 și 2014 și va face parte din grupa C alături de Portugalia și Ucraina. Celelalte 3 grupe sunt alcătuite din: Grupa A: Slovenia (gazdă), Italia, Serbia – grupa A; Rusia, Kazakhstan și Polonia – grupa B; Spania (campioana europeană en titre), Azerbaijan și Franța – grupa D. Reprezentativa de futsal a României s-a calificat la Campionatul European – Slovenia 2018, după victoria obținută în fața Georgiei, scor 9-6 la general. Tricolorii au învins cu 7-4 în sala „Sports Palace” din capitala Georgiei, asta după ce partida din tur, jucată la Deva, s-a încheiat la egalitate, scor 2-2. Eroul din acel meci din Georgia a fost brazilianul Savio Valadares, care a înscris de 4 ori în poarta gazdelor. Alături de acesta, și-au mai trecut numele pe tabelă căpitanul echipei, Emil Răducu, Paulo Ferreira și Florin Matei.

Programul complet al Euro 2018:

30 ianuarie: Slovenia – Serbia (ora 19.00), Rusia – Polonia (21.45)

31 ianuarie: Portugalia – România (19.00), Spania – Franța (21.45)

1 februarie: Polonia – Kazakhstan (19.00), Serbia – Italia (21.45)

2 februarie: Franța – Azerbaijan (18.00), România – Ucraina (20.45)

3 februarie: Kazakhstan – Rusia (18.00), Italia – Slovenia (20.45)

4 februarie: Ucraina – Portugalia (18.00), Azerbaijan – Spania (20.45)

Sferturi de finală

5 februarie: învingătoare A – locul secund B (19.00 sau 22.00), locul secund A – învingătoare B (19.00 sau 22.00)

6 februarie: învingătoare C – locul secund D (19.00 sau 22.00), locul secund C – învingătoare D (19.00 sau 22.00)

Semifinale (8 februarie): învingătoare sfert 1 – învingătoare sfert 3 (19.00 sau 22.00), învingătoare sfert 2 – învingătoare sfert 4 (19.00 sau 22.00); Finale (10 februarie): locul 3-4 (ora 19:00) și locul 1-2 (21.45).

Politica