vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Severinul a ajuns de fală într-un top european

Severinenii au cu ce se mândri. Cel mai bun produs turistic al României, implementat cu fonduri europene, aparține municipiului Drobeta Turnu Severin! Este vorba despre proiectul care a vizat restaurarea și reabilitarea Palatului culturii Teodor Costescu și a cetății medievale a Severinului. Anunțul a fost făcut în cadrul celei de-a doua ediții a Galei Fondurilor Structurale, eveniment care a fost organizat de reprezentanța Comisiei Europene în România și Structural Consulting Group – www.fonduri-structurale.ro și s-a bucurat de participarea Corinei Crețu, comisar european pentru politică regională.
„Salut în mod deosebit beneficiarii, persoane care s-au dedicat, au muncit și, în ciuda birocrației și a obstacolelor, au reușit, prin proiectele lor, să îmbunătățească viața de zi cu zi a oamenilor. Mă bucur să văd povești de succes și felicit beneficiarii înscriși și laureații acestei Gale nu doar în calitate de comisar european direct interesat de eficiența utilizării fondurilor europene, ci și în calitate de cetățean european care privește cu mult mai multă încredere la viitorul nostru comun văzând aceste proiecte care generează schimbare”, a declarat Corina Crețu, comisar european pentru politică regională.
Proiectul care a vizat reabilitarea palatului culturii Teodor Costescu și a cetății medievale a Severinului a adus un suflu nou vieții culturale a orașului, iar cele două obiective, odată reabilitate, atrag anual un număr din ce în ce mai mare de turiști care vin să viziteze orașul. Anvergura precum și diversitatea evenimentelor culturale organizate au fost și ele puncte forte ale municipalității severinene atunci când a venit vorba despre acordarea premiului I a secțiunii ,,Bucuroși de oaspeți”, secțiune dedicată proiectelor din domeniul turismului. În total au fost înscrise 129 de proiecte din toată țara care au fost evaluate de un juriu format din profesioniști și personalități din fiecare dintre cele 8 domenii ale Galei Fondurilor Structurale. La fiecare secțiune au fost acordate câte 3 premii, marii câștigători fiind răsplătiți și cu o vizită de studiu la Bruxelles, la Comisia Europeană, oferită de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Politica