joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Huiduieli în curtea Ford. Angajații protestează

UPDATE/ora 18. Protestul nu s-a încheiat. Angajații își aleg reprezentanții care să poarte negocieri cu șefii.


Un protest declanșat în jurul prânzului, continuă la această oră în curtea fabricii Ford din Craiova. Angajații sunt nemulțumiți de oferta salarială din noul Contract Colectiv de Muncă.

Angajații din tura I au protestat în jurul prânzului în curtea unității, după care s-au întors în secții, refuzând să să muncească.

Policlinica Buna Vestire Craiova

S-a creat o impresie cum că s-ar fi semnat contractul colectiv de muncă, însă nu este semnat şi nu se semnează până nu este voinţa majorităţii membrilor de sindicat. Nemulţumirile vizează ultima ofertă făcută de patronat care spune că, după trecere contribuţiilor la salariat, va fi o mărire de salariu de 300 de lei, în 2018, şi una de 300 de lei, în 2019, iar tichetele vor creşte de la 13 la 15 lei. Vorbesc de salariul brut. Asta e oferta , membrii de sindicat nu sunt de acord cu oferta şi au făcut o manifestare spontană. Nu este deschis conflictul de muncă, se lucrează în continuare. Membrii de sindicat doresc mai mult”, a declarat Gigi Predoaica, unul dintre angajații Ford.

Angajații din tura II s-au alăturat și ei protestului, manifestând la această oră în curtea fabricii.

Reprezentanții Ford România au precizat însă că negocierile pentru noul contract s-au încheiat.

Ford Romania nu face comentarii cu privire la discutiile interne dintre sindicate si membrii acestora.

Negocierile privind noul contract colectiv de munca valabil pentru 2018 si 2019 au fost finalizate ieri (n.r. miercuri). Nu avem nimic in plus de adaugat”, au transmis reprezentanții companiei.

Politica