joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ștefania Priceputu a câștigat și Gala Sportului Școlar Doljean

Luptătoarea a avut un an de vis din punctul de vedere al performanțelor sportive. Ștefania Priceputu a câștigat la începutul săptămânii titlul de sportiva anului 2017 la Gala Sportului Doljean organizată de DJST Dolj, în care au fost premiați sportivii cu cele mai bune rezultate la toate categoriile de vârstă, iar ieri aceasta a fost desemnată și eleva sportivă a acestui an în cadrul Galei Sportului Școlar Doljean, organizată de ISJ Dolj. Pentru aceste două distincții, Ștefania a muncit enorm reușind să câștige în acest an un titlu european de juniori și o medalie de bronz la mondialele de juniori.
„Mă simt foarte bine, sunt onorată să iau acest premiu, înseamnă foarte mult pentru mine că am fost desemnată sportiva anului. A fost un an foarte greu, am muncit foarte mult, dar a fost un an frumos. Am reușit să aduc rezultate frumoase în primul an al meu ca junioară, nici eu nu mă așteptam să fac aceste performanțe. Cred că acum am demonstrat ce am putut și munca mea a fost răsplătită”, a declarat Ștefania Priceputu, care a spus că obiectivul ei principal este să participe la Jocurile Olimpice. „Mă gândesc să ajung la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar este o sportivă foarte bună la categoria mea care este senioară și va participa ea. Mă pregătesc însă pentru următoarea olimpiadă, unde îmi doresc să ajung”, a mai spus sportiva.
Cum era și normal, titlul de antrenorul anului la această gală a ajuns la cel care o pregătește pe Ștefania, antrenorul Valentin Boboșca.
„Mă bucur de aceste premii, sunt recompense ale muncii noastre. Se datorează unei perioade de muncă de șase ani, când am început să clădim împreună aceste rezultate. Ștefania este un sportiv de viitor, dar de la anul va concura pentru Steaua București. Noi nu putem să îi ținem, sportivii se duc acolo unde le e mai bine. Este o durere mare, însă sperăm să vină și alți sportivi din spate. Avem copii cu viitor, dar bugetul nu ne permite să îi ținem și la seniori”, a declarat Boboșca.
Altfel, în total au fost premiați 49 de sportivi și 18 antrenori, aceștia fiind recompensați pe diferite categorii în funcție de competițiile la care au obținut medalii.
Inspectoratul, alături de sportivii valoroși ai Doljului
Această gală de premiere a celor mai buni elevi sportivi din Dolj este organizată în fiecare an de Inspectoratul Școlar Județean Dolj cu sprijin financiar din partea Consiliului Județean, iar actualul inspector școlar general promite că instituția va rămâne mereu alături de sportul craiovean și performanță.
„Suntem foarte bucuroși să avem rezultate foarte bune la sport. Dacă reprezentanții Primăriei au spus că astăzi (n.r. – ieri) s-a votat în ședința de Consiliu Local construirea unei săli de sport și că nu se vor opri doar la o singură sală, noi nu putem decât să facem promisiunea de a fi alături în continuare de elevii noștri, de părinți și de a susține activitatea profesorilor și antrenorilor pentru a obține rezultate cel puțin la fel de bune ca anul acesta și poate mai numeroase”, a declarat inspectorul școlar general prof. Monica Sună.

Politica