joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fotbal în sală/Campionatul județean debutează pe 13 ianuarie

Pe lângă această competiție, în aceeași perioadă se va juca Cupa AJF Dolj pentru amatori și Old-boys.

Deși campionatul județean de futsal ar fi trebuit să debuteze pe 9 decembrie, întrucât o zi mai târziu au avut loc jocurile din cadrul Cupei României, Asociația Județeană de Fotbal Dolj a decis ca această competiție să înceapă pe 13 ianuarie 2018.

Competiția se va desfășura în sălile din Ișalnița (zona Nord), Băilești (zona Centru) și Dăbuleni (zona Sud) și va cuprinde 3 categorii: seniori (echipe afiliate la AJF), Old-boys (jucători peste 38 de ani), amatori (echipe neafiliate la AJF Dolj). Întrecerea va fi organizată în sistem serii (grupe a câte șase echipe), se va juca fiecare cu fiecare” un singur meci (cinci etape), iar echipele clasate pe primele patru poziții din fiecare serie vor accede în faza finală eliminatorie. Câștigătoarea fazei eliminatorii (Final Four) la categoria seniori va fi declarată campioana Doljului și va avea drept de participare anul viitor în Liga a II-a Națională.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Partidele vor avea loc în fiecare sâmbătă și duminică, iar un meci se dispută pe durata a două reprize de 20 de minute fiecare la seniori, cu o pauză de cinci minute. Fiecare echipă va trimite în teren un portar și patru jucători de câmp, iar schimbările sunt nelimitate, fiecare participantă având un lot maximum de 12 sportivi. La campionatul național de seniori (echipe afiliate AJF liga a 4-a și liga a 5-a) meciurile se vor juca în perioada 13 ianuarie -11 februarie (se va juca sâmbătă și duminică după-amiază). Partidele durează 2 reprize a câte 20 minute cu pauză de 5 minute. Locațiile de disputare sunt sălile de sport din Ișalnița, Băilești și Călărași.

Prima ediție a turneului județean a fost câștigată de Energia Craiova după ce a câștigat în luna iunie Turneul Final, desfășurat în Sala Sporturilor din Ișalnița, la care au participat câștigătoarele celor patru competiții organizate în localitățile din Dolj. Energia s-a impus cu 6-4 în semifinala disputată în compania celor de la UT Dăbuleni, iar în finală a dispus de Metropolitan Ișalnița cu scorul de 5-4 (3-3 în timpul regulamentar, 2-1 la penaltiuri), grupare care depășise în semifinale pe Academic Craiova cu 6-3. În finala mică, Academic Craiova s-a impus cu 7-4 în fața grupării UT Dăbuleni.

Lotul echipei Energia Craiova (antrenor Ștefăniță Răzvan Țucă) i-a cuprins atunci pe: Andrei Urdiniceanu – portar; Alexandru Urdiniceanu, Cristian Preda, Cătălin Marian Gheorghița, Marius Sorin Țucă, Dragoș Păduraru, Valentin Apostol, Ovidiu Grigorie, Bogdan Ștoiu, Mihai Gabriel Ilinca, Dan Neacșu – jucători de câmp.

Tot în perioada 13 ianuarie – 11 februarie se va juca și Cupa AJF Dolj pentru amatori (echipe de minifotbal), în sistem de 4+1 cu schimbări nelimitate de jucători, precum și Cupa AJF Dolj pentru Old-boys. La ultima categorie se va juca în sistem de 5+1, iar competiția la ambele categorii ale Cupei AJF Dolj va fi organizată pe serii (grupe de câte 4-6 echipe) în care se va juca „fiecare cu fiecare” un singur meci (3-5 etape), iar echipele clasate pe locurile 1-4 în fiecare serie se califică pentru faza finală eliminatorie. La Old-boys echipele se înscriu pe bază de tabel nominal atașat unei cereri de înscriere și în cadrul acestor formații pot juca jucători născuți în anul 1979 sau mai în vârstă. Meciurile din Cupă se vor juca în sala Sporturilor din Ișalnița, iar înscrierea pentru competițiile organizate de AJF la începutul anului viitor se va face până pe 9 ianuarie.

Politica