miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Protest la instanțele oltene față de Legile Justiției

Magistraţii din judeţul Olt, judecători şi procurori, au protestat, luni, pe treptele judecătoriilor şi Tribunalului Olt, împotriva adoptării de către Camera Deputaților a unor proiecte de lege privind domeniul justiţiei.

În fața Judecătoriei Slatina au protestat aproximativ 20 de persoane, procurori și judecători care se aflau în instituție la orele prânzului, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Slatina, judecătorul Ana Maria Lixandru. Ulterior și magistrații de la Tribunal au luat decizia de a protesta.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt, judecătorul Florentina Stana, a declarat că protestul va continua şi zilele următoare. Ea a adăugat că toate instanţele din judeţ s-au raliat demersului. „În Adunarea Generală, am hotărât că vom protesta, în faţa Tribunalului. În cursul săptămânii, în fiecare zi, de la ora 13.00, vom protesta câte o jumătate de oră. A fost unanimitate în cadrul Tribunalului, iar judecătoriile din tot judeţul protestează în formele adoptate”, a declarat Florentina Stana.

Policlinica Buna Vestire Craiova

reclamă adoptarea proiectului de lege privind domeniul justiţiei, cu ignorarea avizului negativ din partea Consiliului Superior al Magistraturii, a voinţei exprimate de peste 4.000 de magistraţi şi a recomandărilor Comisiei Europene. De asemenea, ei nu sunt de acord cu promovarea unor iniţiative legislative pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală de natură să conducă la lipsirea organelor judiciare de instrumente juridice menite să asigure protecţia victimelor şi identificarea infractorilor, făcând astfel în mare măsură ineficientă justiţia penală. Totodată, magistraţii solicită Plenului Consiliului Superior al Magistraturii să îşi exprime public poziţia faţă de aceste iniţiative legislative.

Politica