luni, martie 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Consilierii PSD, piedici într-un proiect ce vizează amenajarea unei parcări

Consilierii PSD din cadrul Consiliului Local Târgu Jiu au boicotat ședința de îndată, stabilită pentru data de 15 decembrie 2017, în cadrul căreia urma a fi votat un proiect ce viza achiziționarea unui teren, pentru construirea unei parcări, în zona centrală. La ședință s-au prezentat doar 12 consilieri, din 21. Proiectul de hotărâre vizează cumpărarea unui teren de 2.000 metri pătrați, pe strada Geneva, și pentru a fi aprobat este necesar votul a 14 consilieri.

Municipalitatea târgujiană a venit cu propunerea participării la licitația pentru vânzarea-cumpărarea unui teren, în zona centrală a orașului. Pe suprafața de 2.000 de metri, aflată lângă sediul BNR, primarul Marcel Romanesc a luat în calcul amenajarea unei parcări. Terenul, ce aparține unei firme private, a fost scos la licitație de administratorul judiciar. Pentru cei 2.000 de metri pătrați, prețul de pornire este de 1.830.000 de lei, fără TVA. Pentru a participa la această licitație ar fi nevoie de votul a 14 consilieri, la ședința de vineri fiind prezenți doar 12.

Mă așteptam ca la această ședință să fie prezenți toți cei care în comisiile de specialitate au părut a fi de acord cu acest proiect. De aceea am și convocat ședința de îndată. Din păcate, nu am putut să discutăm un proiect de hotărâre, din lipsă de cvorum. În primul rând s-ar rezolva o parte din problemele legate de trafic, de faptul că o parte din trafic ar putea să folosească această rută în condițiile în care dăm dublu sens de circulație străzii Geneva. Vom vedea ce mai putem face”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Singurul reprezentant al PSD participant la ședință a fost vicele Adrian Tudor. Acesta nu este de acord cu reacțiile colegilor, mai ales că în Târgu Jiu se impune luarea unor decizii privind rezolvarea problemei locurilor de parcare.

Politica