joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Consilierii PSD, piedici într-un proiect ce vizează amenajarea unei parcări

Consilierii PSD din cadrul Consiliului Local Târgu Jiu au boicotat ședința de îndată, stabilită pentru data de 15 decembrie 2017, în cadrul căreia urma a fi votat un proiect ce viza achiziționarea unui teren, pentru construirea unei parcări, în zona centrală. La ședință s-au prezentat doar 12 consilieri, din 21. Proiectul de hotărâre vizează cumpărarea unui teren de 2.000 metri pătrați, pe strada Geneva, și pentru a fi aprobat este necesar votul a 14 consilieri.

Municipalitatea târgujiană a venit cu propunerea participării la licitația pentru vânzarea-cumpărarea unui teren, în zona centrală a orașului. Pe suprafața de 2.000 de metri, aflată lângă sediul BNR, primarul Marcel Romanesc a luat în calcul amenajarea unei parcări. Terenul, ce aparține unei firme private, a fost scos la licitație de administratorul judiciar. Pentru cei 2.000 de metri pătrați, prețul de pornire este de 1.830.000 de lei, fără TVA. Pentru a participa la această licitație ar fi nevoie de votul a 14 consilieri, la ședința de vineri fiind prezenți doar 12.

Mă așteptam ca la această ședință să fie prezenți toți cei care în comisiile de specialitate au părut a fi de acord cu acest proiect. De aceea am și convocat ședința de îndată. Din păcate, nu am putut să discutăm un proiect de hotărâre, din lipsă de cvorum. În primul rând s-ar rezolva o parte din problemele legate de trafic, de faptul că o parte din trafic ar putea să folosească această rută în condițiile în care dăm dublu sens de circulație străzii Geneva. Vom vedea ce mai putem face”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Singurul reprezentant al PSD participant la ședință a fost vicele Adrian Tudor. Acesta nu este de acord cu reacțiile colegilor, mai ales că în Târgu Jiu se impune luarea unor decizii privind rezolvarea problemei locurilor de parcare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica