marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU – Slavia Praga 0-4, în primul meci găzduit de noua arenă a Băniei

După un spectacol frumos cu diverse activități artistice și coregrafii de lumini organizate pentru inaugurarea stadionului, a urmat și jocul propriuzis prin care noua arenă a Craiovei și-a făcut botezul. CSU Craiova a întâlnit pentru prima dată pe acest stadion formația cehă Slavia Praga într-o dispută amicală, dar care nu s-a încheiat bine pentru craioveni. Cu mulți jucători absenți la acest meci, ca Băluță, Bancu, Screciu, Zlatinski, Rossi și Burlacu, forța echipei lui Mangia a scăzut considerabil, iar cehii s-au impus categoric în Bănie cu scorul de 4-0. Oaspeții au marcat de două ori în prima repriză prin Milan Skoda (36, 42) care a realizat dubla la un interval de șase minute, prin două șuturi bine plasate la poarta apărată de Mitrovic. La pauză cei doi antrenori au schimbat liniile trimițând în teren și alți jucători, la Craiova intrând în principal fotbaliști tineri. Jocul a continuat în același ritm, cu cehii la conducerea ostilităților aceștia mai reușind încă două goluri până la finalul celor 90 de minute. Pavel Bucha (68) a făcut ca scorul să arate ca unul de neprezentare învingându-l pe tânărul portar Popescu din interiorul careului. Opt minute mai târziu echipa oaspete a marcat și golul patru prin Mick van Buren (76), stabilind astfel scorul final de 4-0. De menționat este că la pauza meciului, pe gazonul care s-a arătat sensibil încă de la primul joc, și-au făcut apariția foști jucători importanți ai Craiovei din generații mai vechi, dar și mai noi.

Mangia: „A fost o atmosferă deosebită

Antrenorul oltenilor nu a fost dezamăgit de înfrângerea clară în fața lui Slavia Praga, asta pentru că a fost vorba de un joc amical. Ce i-a plăcut însă italianului a fost atmosfera creată de suporteri pe noul stadion.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vreau să felicit clubul și suporterii care ne-au susținut până în ultimul minut. Atmosfera creată de suporteri a fost deosebită. Sărbătoarea a fost pentru club și pentru suporterii craioveni și trebuie să rămână așa. În privința calității adversarei, trebuie să recunoaștem, să fim obiectivi, Slavia este o echipă bună, solidă, ocupă locul doi în Cehia și are un parcurs bun în Liga Europa. Acest meci nu trebuie luat în considerare, trebuie văzut ca un test. A fost și un mod de a evalua nivelul în care ne aflăm. Este o perioadă în care trebuie să analizăm și să îmbunătățim numărul situațiilor de a înscrie și de a le micșora pe cele de a primi gol. Am avut multe indisponibilități și am pus în teren jucătorii pe care îi credeam potriviți. De aproape 45 de zile nu avem la dispoziție toți jucătorii. Și astăzi au mai fost câteva probleme. Am riscat de a pierde mulți dintre jucători și de aceea am apelat la tineri în partea a doua a meciului. La începutul jocului au fost probleme cu Popov, apoi cu Kelic, Mitriță. Și Calancea are o problemă la un cot și nu am riscat. Au intrat Mitrovic și Popescu și au jucat bine. În plus ne-au lipsit Rossi, Burlacu, Băluță, Zlatinski, Bancu și Screciu. Preocuparea mea principală nu este să mă gândesc la ce transferuri vom face în perioada de iarnă. Preocuparea mea principală este să mă gândesc să recuperez jucătorii pe care îi avem“, a declarat Devis Mangia după jocul amical cu Slavia Praga.

Jucătorii craioveni se pregătesc acum de următorul meci din campionat, care va avea loc sâmbătă la Craiova contra lui Juventus București.

CSU Craiova: Miodrag Mitrovic – Niko Datkovic, Renato Kelic, Tiago Ferreira – Radoslav Dimitrov, Apostol Popov, Alex Mateiu, Marius Briceag – Gustavo, Mihai Roman, Alex Mitriță. În a doua repriză au mai intrat: Laurențiu Popescu – Hrvoje Spahija, Răzvan Popa, Cristi Bărbuț, Vali Mihăilă, Jovan Markovic, Ivan Martic și Remus Enache.

Antrenor: Devis Mangia.

Slavia Praga: Kovar Premysl – Jugas Jakub, Bucha Pavel, Danny, Mick van Buren, Flo Per-Egil, Miroslav Stoch, Jiri Bilek, Milan Skoda, Michal Frydrych, Necid Tomas. Au mai intrat: Jan Lastuvka – Simon Havrda, Daniel Stropek, Mitrano Alejandro, Nikola Bjelos, Filip Stehno.

Antrenor: Jaroslav Silhavy.

Arbitri: Cătălin Popa – Daniel Mitruți, Mihai Iliescu; Viorel Flueran.

Politica