marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Falsă jurnalistă, condamnată după ce a încercat să şantajeze un primar din Olt

Georgeta Gina Dumitru, o femeie din judeţul Argeş care, dându-se drept ziaristă, a încercat să-l şantajeze pe primarul comunei Crîmpoia, Ionel Mirea, a fost condamnată de Judecătoria Slatina, la doi ani de închisoare cu suspendare.

În plus, instanţa a dispus şi un termen de supraveghere de trei ani, perioadă în care inculpata trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii, la Primăria Piteşti sau DGASPC Argeş. De asemenea, Georgeta Gina Dumitru trebuie să-i achite primarului Mirea suma de 10.000 lei, daune morale, şi 3.500 lei, cheltuieli de judecată.

Decizia Judecătoriei Slatina nu este definitivă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina spun că Georgeta Gina Dumitru l-a contactat pe primarul Ionel Mirea, pe 1 iunie, şi i s-a prezentat ca fiind o jurnalistă de la un cotidian din judeţul Argeş, transmiţându-i că urmează să fie publicat un articol compromiţător la adresa sa pe prima pagină a ziarului, solicitându-i totodată un punct de vedere.

Ulterior, pe 3 iunie 2017, Georgeta Gina Dumitru l-a contactat pe primar prin intermediul mesajelor text şi i-a transmis că, în schimbul sumei de 60.000 lei, nu va publica în cotidian acele informaţii imaginare compromiţătoare.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina efectuează cercetări într-un dosar penal în care s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar la data de 20.06.2017 faţă de inculpata Dumitru Georgeta Gina, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, prev. de art. 207 alin.1,2 şi 3 din C.pen., pe o perioadă de 60 de zile, respectiv din data de 20.06.2017, şi până la data de 18.08.2017, inclusiv”, se arată într-un comunicat remis de Parchetul Slatina.

Politica