joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt: Oamenii din Brâncoveni vor putea fi consultaţi de medici specialişti, la dispensarul din comună. Imobilul, reabilitat prin PNDL 2

Oltenii din comuna Brâncoveni nu vor mai fi nevoiţi să meargă la oraş pentru a fi consultaţi de un medic specialist, având această posibilitate la dispensarul din localitate, după ce imobilul va fi reabilitat prin PNDL 2.

Primarul comunei Brâncoveni, Ion Cheroiu, a declarat că reabilitarea dispensarului din centrul localităţii va începe, anul viitor, valoarea investiţiei ridicându-se la peste 690.000 lei. Sursa de finanţare este Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2, implementat de Ministerul Dezvoltării.

Prin PNDL 2 am obţinut finanţarea proiectului Reabilitare, modernizare şi extindere dispensar medical uman. Avem doi medici de familie, un medic stomatolog şi o farmacie. Ne-am gând că trebuie renovat acest dispensar pentru a crea condiţii optime de lucru medicilor şi, nu în ultimul rând, ne-am gândit că le trebuie şi ceva instrumentar. La primăvară, vor începe lucrările, cu siguranţă, pentru că nu este o lucrare foarte mare. Investiţia are o valoare de 690.200 lei”, a afirmat Cheroiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Edilul a dezvăluit planurile sale, după finalizarea proiectului. Cheroiu îşi doreşte ca medici specialişti să vină, săptămânal, la dispensarul din comună, astfel încât oamenii să nu mai fie nevoiţi să meargă la o unitate medicală din oraş pentru bolile cronice.

Mi-aş dori tare mult ca, la nivelul comunei Brâncoveni, să reuşim să ducem şi medici specialişti, în momentul în care vom renova dispensarul. Vrem să funcţioneze ori ca un centru de permanenţă, ori în fiecare săptămână, câte un doctor specialist, să vină câteva ore, dând posibilitatea astfel brâncovenilor să nu mai facă naveta la Slatina sau în alt oraș, ci să vină medicul la ei acasă”, a declarat Ion Cheroiu.

Politica