vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Dosar penal în cazul bătrânei decedate și lăsate mai multe ore în stradă

Un dosar de cercetare penală a fost întocmit de poliţiştii din Vâlcea, după ce o bătrână a murit pe stradă din cauza unui infarct, în oraşul Bălceşti, cadavrul fiind lăsat timp de mai multe ore în stradă, deoarece medicii legişti nu se deplasează la astfel de cazuri.

Video Vocea Vâlcii

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Sandra Dăscălete, a declarat că aşa se procedează, în astfel de cazuri, legiştii Serviciului de Medicină Legală nefiind obligaţi să ridice cadavrul de pe stradă. Ea a adăugat că poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală, în acest caz.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„O femeie a căzut pe strada în oraşul Bălceşti, sat Goruneşti, decedând. Poliţia s-a deplasat la faţa locului, fiind întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă. Aşa este procedura în astfel de cazuri. Cei de la IML nu se deplasează, în astfel de situaţii, iar femeia a stat mai mult timp în strada”, a declarat Sandra Dăscălete. Localnicii din Bălceşti au sunt la 112, în momentul în care au văzut-o pe femeie căzând din picioare, însă ambulanța a ajuns la peste o jumătate de oră de la apelul de urgenţă, dat fiind faptul că venea de la o altă intervenţie.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vâlcea, Adrian Popescu, a declarat că a trimis două ambulanțe către satul Goruneşti. „În momentul primirii apelului pe 112, cu pacient căzut în stradă, Ambulanța Bălcești dispunea de 2 ambulanțe, una medicalizată și una nemedicalizată. Ambele erau plecate la cazuri, respectiv 23, cea nemedicalizată, era plecată la Laloșu, la un pacient cu colică renală, iar 04 era plecată la Valea Mare la un pacient hipertensiv. În momentul primirii apelului pe 112, cu pacient căzut în stradă, am redirecționat cele 2 ambulanțe către Gorunești. 04, cea medicalizată, a reușit să administreze hipotensoarele la pacientul de la Valea Mare, lăsându-l în stand-by pentru că nu reprezenta urgență de gradul zero. Amândouă Ambulanțele s-au îndreptat către pacienta căzută în stradă. Am optat pentru această variantă deoarece 23 avea o distanță mai scurtă de parcurs, dar nu era medicalizată. 04 era medicalizată, dar ajungea mai târziu. S-au întâlnit la acest pacient căzut în stradă, 23 a început resuscitarea a venit și 04, au continuat împreună timp de 10 minute resuscitarea. În momentul în care s-a constatat că măsurile de resuscitare nu au dat rezultate, am redirecționat 23-ul către cazul de la Valea Mare, unde fusese 04 și l-a preluat și l-a dus în spital.

Echipajul 04 a rămas în stradă să aștepte echipajul de poliție pentru declararea decesului”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Ambulanței Vâlcea, Adrian Popescu. Bătrâna care a căzut în stradă a avut un infarct miocardic, potrivit rezultatului necropsiei

Politica