Mehedinți: Fermierul Stroescu a obținut un premiu

Zilele trecute a avut loc o nouă ediție a Balului Fermierului, eveniment al cărui promotor a fost Daniel Constantin, fostul ministru al agriculturii. Prin acest eveniment el și-a propus să îi încurajeze pe producătorii agricoli să continue investițiile și eforturile, astfel încât agricultura românească să devină principalul motor al creșterii economice. Cu acest prilej cei mai harnici investitori din domeniul agricol au fost premiați. În Mehedinți, un singur fermier a reușit să rămână constant în ceea ce privește investițiile în domeniul agricol promovate la nivelul județului. Este vorba despre Cornel Stroescu, premiat constant pentru performanță, încă de la prima ediție a evenimentului, organizată în 2014.

Anul acesta, Cornel Stroescu a fost singurul mehedințean invitat să participe la Balul Fermierului unde a primit și un premiu de excelență pentru consecvență.

Cornel Stroescu lucrează în prezent 1.800 ha de teren în arendă, plus 160 ha în proprietate. În paralel a dezvoltat și o linie de creștere a găinilor ouătoare în satul Bistrița. În ferma de găini a investit 800.000 euro, iar în cele două hale cu găini crescute la sol sunt produse zilnic între 15.000-16.000 ouă de cea mai bună calitate. Din 2016 este furnizor pentru lanțul de hypermarketuri Cora, iar din primăvară și pentru Carrefour. Cornel Stroescu a locuit în Germania până în anul 2000. Aici, alături de soția sa, a condus o firmă care presta servicii de ,,controlul tehnic al calității” pentru fabrici de componente auto, afacere pe care o deține în continuare. Experiența în afara țării l-a învățat pe fermierul mehedințean să prețuiască munca și angajatul, precum și rigurozitatea organizării fermei. Stroescu este președintele Camerei Agricole Naționale și al Camerei Agricole Mehedinți.

Populare

Recomandări

Craiova. Trei frați, acuzați de proxenetism cu minore

Trei frați cunoscuți în lumea interlopă din Craiova au...

Vâlcea. Turiști blocați la Cozia. Un copil de 1 an și jumătate între aceștia

Un grup de 4 persoane, printre care un copil...

Făina de greieri, acum și în România

Un magazin online din Baia Mare a pus la...

Gala fotbalului doljean, la Craiova

Tinerii fotbaliști doljeni, dar și antrenorii lor, reprezentanți ai...