marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Cerem autorităților să acorde atenția cuvenită programului masa caldă gratuită în școli

Anișoara Stănculescu, președinte ALDE Craiova: ”Programul privind masa caldă gratuită trebuie continuat, însă administrarea lui în plan local trebuie radical îmbunătățită”

 

ALDE a susținut încă de la început programul privind acordarea unei mese gratuite la prânz elevilor. Credem în continuare că este un program necesar, mai ales pentru elevii cu situații economice precare.

Nu putem extinde însă acest proiect fără a ne asigura că putem corecta toate neajunsurile actualului proiect pilot.

Policlinica Buna Vestire Craiova

S-au alocat sume importante de bani pentru acest proiect (numai la Bârca 300.000 lei). Nu este normal să abandonăm/ suspendăm acest proiect invocând lipsa sălilor de mese sau a cantinelor.

Trebuie găsite formule de parteneriat între autoritățile locale cu actori economici cu ONG-uri pentru crearea unei infrastructuri decente pentru servirea mesei calde gratuite pentru elevi.

Dacă autorități locale din alte județe imaginează soluții pentru ca acest program să meargă mai departe credem că și în județul Dolj pot fi găsite acele soluții prin care banii alocați acestui program să fie valorificați conform destinației lor.

Solicităm Consiliului Județean să acorde o atenție deosebită corectării neajunsurilor acestui program și să facă demersurile necesare pentru ca extinderea lui să cuprindă și alte școli doljene la care învață copii cu o situație socială mai puțin favorabilă.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Politica