joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sala polivalentă din Slatina, finalizat la vară. Primar: „Constructorul şi-au luat angajamentul scris”

Sala polivalentă care se construieşte la Slatina, în curtea Loctrans SA, ar urma să fie finalizată în vara anului viitor.

 

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat că firma Vega ’93 Galaţi, care construieşte sala, se află în insolvenţă şi nu poate fi sancţionată în niciun fel pentru a grăbi execuţia. Edilul a ţinut să precizeze că nu există probleme cu finanţarea.

Din păcate, firma fiind în insolvenţă, din punct de vedere legal, noi nu avem ce să facem. Nu putem să-i penalizăm pentru întârzieri, ei au ales să-şi ducă până la capăt contractul, chiar dacă cu o întârziere foarte mare. Aceasta este legislaţia în România, nu avem absolut nicio posibilitate să-i presăm. Şi-au luat angajamentul scris că vor finaliza lucrarea anul viitor, la vară. Din punctul de vedere al finanţării, noi avem toţi banii, suntem pregătiţi şi, dacă mâine termină, le şi dăm banii”, a afirmat Moţ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primarul a adăugat că denunţarea contractului ar putea fi făcută doar de către constructor, însă acest lucru ar însemna reluarea procedurii de licitaţie publică.

Singura modalitate ar fi ca cei care lucrează acum să renunţe la contract şi iar să se scoată la licitaţie restul lucrării ce mai trebuie executată. Asta ar însemna mult mai mulţi ani şi nu ne-ar avantaja. Ar însemna reluarea procedurii de licitaţie, iar în România este foarte greoaie”, a mai declarat Emil Moţ.

În anul 2014, Compania Naţională de Investiţii a preluat lucrarea cu tot cu constructor, firma Vega ’93 Galaţi câştigând deja licitaţia pentru execuţia şi proiectarea clădirii.

Sala ar urma să aibă o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi şi o capacitate de 3.000 de locuri. Pe lângă competiţiile sportive pe care le va putea găzdui, în sala polivalentă vor exista şi spaţii comerciale, dar şi birouri administrative şi săli de conferinţă, iar în faţa clădirii va exista o parcare de 120 de locuri. De asemenea, va fi amenajată o platformă de peste 1.000 metri pătraţi, care va oferi posibilitatea organizării de concerte în aer liber.

Politica