Sala polivalentă din Slatina, finalizat la vară. Primar: „Constructorul şi-au luat angajamentul scris”

Sala polivalentă care se construieşte la Slatina, în curtea Loctrans SA, ar urma să fie finalizată în vara anului viitor.

 

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat că firma Vega ’93 Galaţi, care construieşte sala, se află în insolvenţă şi nu poate fi sancţionată în niciun fel pentru a grăbi execuţia. Edilul a ţinut să precizeze că nu există probleme cu finanţarea.

Din păcate, firma fiind în insolvenţă, din punct de vedere legal, noi nu avem ce să facem. Nu putem să-i penalizăm pentru întârzieri, ei au ales să-şi ducă până la capăt contractul, chiar dacă cu o întârziere foarte mare. Aceasta este legislaţia în România, nu avem absolut nicio posibilitate să-i presăm. Şi-au luat angajamentul scris că vor finaliza lucrarea anul viitor, la vară. Din punctul de vedere al finanţării, noi avem toţi banii, suntem pregătiţi şi, dacă mâine termină, le şi dăm banii”, a afirmat Moţ.

Primarul a adăugat că denunţarea contractului ar putea fi făcută doar de către constructor, însă acest lucru ar însemna reluarea procedurii de licitaţie publică.

Singura modalitate ar fi ca cei care lucrează acum să renunţe la contract şi iar să se scoată la licitaţie restul lucrării ce mai trebuie executată. Asta ar însemna mult mai mulţi ani şi nu ne-ar avantaja. Ar însemna reluarea procedurii de licitaţie, iar în România este foarte greoaie”, a mai declarat Emil Moţ.

În anul 2014, Compania Naţională de Investiţii a preluat lucrarea cu tot cu constructor, firma Vega ’93 Galaţi câştigând deja licitaţia pentru execuţia şi proiectarea clădirii.

Sala ar urma să aibă o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi şi o capacitate de 3.000 de locuri. Pe lângă competiţiile sportive pe care le va putea găzdui, în sala polivalentă vor exista şi spaţii comerciale, dar şi birouri administrative şi săli de conferinţă, iar în faţa clădirii va exista o parcare de 120 de locuri. De asemenea, va fi amenajată o platformă de peste 1.000 metri pătraţi, care va oferi posibilitatea organizării de concerte în aer liber.

Populare

Recomandări

S-a surpat din nou o porțiune din DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu

Serviciul Rutier din cadrul IPJ Sibiu a informat miercuri...

VIDEO/ Olt. Incendiu la Giuvărăști

Pompierii ISU Olt au intervenit miercuri noapte pentru stingerea...

Președintele CNCD, despre interzicerea femeilor la Mănăstirea Frăsinei: ”Sunt lucruri care țin de organizarea internă a cultului respectiv”

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, a...

Mehedinți: S-a votat bugetul și lista de investiții pe 2003, la Consiliul Județean

Consilierii din cadrul Consiliului Județean Mehedinți au aprobat, în...