„Beizadeaua” Andrei Lazăr nu mai este sub control judiciar

Magistraţii Judecătoriei Craiova au decis, printr-o hotărâre rămasă definitivă la Tribunalul Dolj, revocarea măsurii controlului judiciar față de „beizadeaua” Andrei Lazăr, fiul judecătoarei Liliana Lazăr, care a activat la Judecătoria Craiova până în octombrie 2010, în prezent fiind la Judecătoria Mangalia. Hotărârea a fost luată în dosarul în care este judecat pentru scandalul provocat în noaptea de 13 spre 14 februarie 2016 la Casa Studenţilor din Craiova, în timpul căruia el şi complicele său au înjunghiat un craiovean, de 34 de ani.

 

Magistraţii de la Judecătoria Craiova au amânat pentru 7 decembrie a.c. soluționarea procesului în care craioveanul Andrei Lazăr, de 28 de ani, fiul judecătoarei Liliana Lazăr, este judecat pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, însă, pe 19 octombrie a.c., au admis cererea inculpatului de revocare a măsurii controlului judiciar: „Admite cererea formulată de inculpatului Lazăr Andrei, prin apărător ales şi revocă măsura preventivă a controlului judiciar, prevăzută de art. 202 alin. 4 lit. b) din Noul Cod de procedură penală, dispusă şi menţinută faţă de inculpatul LAZĂR ANDREI. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, după cum se arată în hotărârea instanței. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au făcut contestație, însă Tribunalul Dolj a respins contestația: „Respinge contestaţia formulată de contestatorul Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, împotriva încheierii de şedinţă din data de 19.10.2017 a judecătorului de fond din cadrul Judecătoriei Craiova. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”.

Reamintim că, Andrei Lazăr, împreună cu Marian Savu, de 26 de ani, ambii din Craiova, sunt judecaţi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice și port sau folosire fără drept de obiecte periculoase. Este vorba despre scandalul petrecut la o petrecere organizată la Casa Studenţilor din Craiova, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2016, în urma căruia Viorel Tudor, de 34 de ani, tot din Craiova a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, înjunghiat în zona hemitorace drept. În rechizitoriu, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au reţinut faptul că: ”În noaptea de 13/14 februarie 2016, în jurul orei 3.10, în timp ce se aflau în incinta Clubului Casa Studenţilor din municipiul Craiova, unde se desfăşura un spectacol la care participau aproximativ 480 de persoane, între inculpaţii Lazăr Andrei şi Savu Marian pe de o parte, şi numiţii Stângă Ionuţ Sebastian, Zidaru Virgil Alexandru şi Tudor Cătălin Viorel, pe de altă parte, a avut loc o altercaţie în urma căreia cei doi inculpaţi i-au agresat fizic pe ceilalţi trei. În aceleaşi împrejurări, inculpatul Lazăr Andrei l-a lovit pe numitul Tudor Cătălin Viorel (n.r.- 34 de ani, din Craiova) cu un cuţit în zona hemitoracelui drept şi în zona lombară dreaptă, cauzându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 16 – 18 zile de îngrijiri medicale”.
Craioveanul înjunghiat a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, iar autorul a fost identificat ulterior. Viorel Tudor nu a depus plângere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe 16 februarie 2016 procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova l-au reţinut pe Lazăr pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu a fost plasat sub control judiciar.

Andrei Lazăr a fost condamnat definitiv la un an şi două luni de închisoare cu suspendare, în octombrie anul trecut pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi la 2 luni, închisoare tot cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Magistraţii i-au dat şi un termen de încercare de 3 ani şi două luni.
Andrei Lazăr a fost trimis în judecată de procurorii craioveni, împreună cu alţi doi, după ce în noaptea de 16 spre 17 aprilie 2010, au provocat un scandal într-un bar din Craiova. Fiul magistratei craiovene şi prietenii lui erau înarmaţi cu cuţite. Poliţiştii l-au reţinut atunci pentru 24 ore, după care a fost eliberat. Cercetările au continuat, însă Andrei Lazăr nu s-a potolit. Pe 17 mai, împreună cu prietenii lui, au bătut un om.
Tânărul mai are la activ şi alte infracţiuni: în martie 2007 a tăiat cu sabia un bărbat din Craiova la ambele mâini, un an mai târziu 2008 a lovit cu o cheie tubulară, în cap, un şofer într-o benzinărie şi tot în acel an a fost implicat într-un scandal în faţa Curţii de Apel Craiova. De data aceasta el a ajuns la spital cu o plagătăiată la picior şi una la umăr.
Pentru fapta din 2007, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. Sentinţa a fost pronunţată pe fond de Tribunalul Teleorman, pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, însă în 2016 a reuşit să scape de condamnare după ce, în timpul apelului judecat la Curtea de Apel Bucureşti, victima şi-a retras plângerea (întrucât Tribunalul Teleorman a schimbat încadrarea juridică din tentativă de omor în loviri şi alte violenţe).

Populare

Recomandări

Fun in Summer, la Biblioteca Aman

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, prin compartimentul Mediatecă...

Unda expune AnimArt la ”Traian Demetrescu”

Craiovenii sunt invitați, miercuri, 7 iunie, la Casa de...

Încep înscrierile la Evaluarea Națională 2023

Marți, 6 iunie, încep înscrierile la Evaluarea Națională 2023...

Accident cu două victime la Horezu

Marți, 6 iunie,  angajații Poliției orașului Horezu au fost...