miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Investiţiile în cercetare şi dezvoltare – o miză strategică

Ion Cupă, președinte ALDE Dolj: ”Preocuparea oricărui guvern responsabil pentru raționalizarea cheltuieilor de funcționare a statului este firească”

Măsurile de disciplină bugetară, de păstrare a cheltuielilor interne de funcționare a statului în limite de legitimitate, necesitate și oportunitate sunt firești în orice guvernare care își propune să relanseze investițiile în cercetare și dezvoltare ca bază pentru progresul economic accelerat.
În acest sens trebuie înțelese deciziile privind evaluarea riguroasă a tuturor posturilor din administrația publică, pentru a nu se depăși nivelul din acest an al cheltuielilor aferente acestora.
Menținerea măsurii privind suspendarea angajărilor la stat și pentru anul viitor, bineînțeles cu anumite excepții prevăzute deja (vezi personalul din armată, poliție etc.) este una justificată de această nevoie legitimă a păstrării cheltuielilor generale de funcționare a statului la nivelul actual.
Este important să identificăm și să alocăm resurse (inclusiv prin raționalizarea unor cheltuieli, invocată mai sus) pentru cercetare și dezvoltare tehnologică.
Ținta de creștere anuală cu 30 % a cheltuieilor pentru cercetare trebuie atinsă dacă vrem să ne acordăm o șansă reală ca societate pentru adaptarea la un viitor tot mai dinamic. ALDE își propune să facă toate demersurile pentru ca această prevedere importantă din programul de guvernare să fie respectată.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica