joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Severin: Primarul Screciu face și ce nu a făcut Gherghe

Bălăriile sau mica junglă din spatele Colegiului Traian din Severin vor fi transformate în zonă de promenadă și parcare. Primarul Severinului, Marius Screciu, face ce nu a făcut niciunul dintre foștii primari ai municipiului, nici măcar fostul primar gospodar, Constantin Gherghe.

Un nou spațiu verde, un loc de promenadă și o parcare vor fi amenajate în Drobeta Turnu Severin. Este vorba despre maidanul din spatele Colegiului Național Traian. Aici, zona verde se transformase într-un adevărat loc viran, un maidan neîngrijit și prietenos doar pentru oamenii străzii care își căutau adăpostul aici. Zona a redevenit, în ultimii ani, odată cu reabilitarea și restaurarea cetății medievale a Severinului, atractivă pentru turiști, dar și pentru severinenii care preferă plimbările spre cetate sau spre Dunăre. Lucrările la noul proiect au început deja după cum a declarat primarul Severinului, Marius Screciu.

,,Este o zonă care nu a fost niciodată modernizată și îngrijită pentru a fi pusă în valoare. Am igienizat toată zona, am tăiat vegetația uscată, din păcate regulile C.F.R.  nu ne permit să intervenim și în apropierea căii ferate și spun din păcate, deoarece nici salariații CFR nu se îngrijesc de această zonă, iar oamenii tind să creadă că noi nu ne facem treaba. Vom face o scrisoare și către CFR prin care le vom cere să curețe zona sau să ne permită nouă să facem acest lucru. Vom repara gardul Colegiului Național Traian, vom face alei, ne dorim să transformăm această zonă într-una de promenadă”, a declarat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin. Lucrările de reamenajare a zonei cuprinse între Colegiul Național Traian și calea ferată vor fi gata la începutul lunii noiembrie. Primarul Severinului, Marius Screciu, a mai adăugat că intenționează să caute soluții și pentru amenajarea unei parcări aici, mai ales în contextul în care parcarea Inspectoratului Județean de Poliție a fost retrocedată, iar locurile de parcat sunt insuficiente după această decizie a instanței. În vedere se are și asfaltarea drumului de acces către piciorul podului lui Apolodor din Damasc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica