joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Alegerea primarilor în două tururi de scrutin ar consolida democraşia locală

Deputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj, vicepreședinte național ALDE: ”ALDE va lua o decizie finală pe acest proiect de lege după o dezbatere internă aprofundată

 

Proiectul legii privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin va fi analizat cu multă atenție de către ALDE. În principiu opțiunea noastră, exprimată încă din 2016 prin vocea președintelui Tăriceanu, este pentru trecerea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Această opțiune politică nu este un afront la adresa partenerilor din coaliția de guvernare. ALDE este un partid coresponsabil pentru ca actul de guvernare alături de PSD să fie cât mai performant și el să se răsfrângă pozitiv asupra vieții oamenilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În același timp, ALDE este un partid liber să aibă poziționări politice proprii chiar dacă ele nu coincid întotdeauna cu cele ale partenerilor din PSD.

Interesul politic al ALDE este, dincolo de calculele electorale legitime, consolidarea democrației în plan local. Iar alegerea primarilor în două tururi de scrutin este un lucru important pentru consolidarea democrației locale.

Alegerile în două tururi de scrutin asigură o mai bună reprezentativitate a aleșilor (un primar ales într-un singur tur cu mai puțin de jumătate din voturile exprimate are mai puțină legitimitate în comunitate decât un primar care a câștigat o majoritate a voturilor în turul doi), crează posibilitatea unor majorități locale transparente și mobilizează alegătorii la participare politică, implicit la vot.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Politica