marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Severin: Vine căldura la calorifere. A început încărcarea instalației termice

Severinenii vor avea căldură la calorifere de la 1 noiembrie 2017. Deja s-a dat startul la încărcarea instalației termice secundare pentru probe și verificări. Primarul Severinului, Marius Screciu, a declarat că s-a început încărcarea instalației secundare, în vederea furnizării de agent termic. De la punctele termice către calorifere va circula apă rece pe instalații, pentru a se verifica dacă există pierderi, atât la subsolurile blocurilor, cât și în apartamente. Următorul pas este verificarea instalației primare, iar de la 1 noiembrie, dacă vremea se răcește considerabil, municipalitatea este pregătită să furnizeze agent termic. Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a dat noi asigurări, că totul este pregătit în vederea furnizării de agent termic.

Se încarcă instalația secundară cu apă rece, pentru a se verifica dacă între punctele termice și blocuri există pierderi sau defecțiuni pe rețele sau dacă în apartamente există probleme. Populația a fost avertizată asupra acestor probe, prin asociațiile de proprietari. În scurt timp se va trece și la verificarea instalației primare de agent termic. Mai exact, și aceasta va fi încărcată și va fi supusă testului de presiune, pentru ca totul să fie în regulă atunci când se va porni furnizarea de agent termic.

,,Potrivit legii, furnizarea agentului termic se va face efectiv, doar la solicitarea asociațiilor de proprietari și doar dacă timpul se răcește foarte mult și temperaturile scad sub 10 grade Celsius, timp de trei zile consecutiv. Noi suntem pregătiți să furnizăm agent termic de la 1 noiembrie 2017”, a declarat primarul Severinului, Marius Screciu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica