sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Operă în primă audiție în România, la Craiova

Festivalul Internațional „Elena Teodorini” organizat de Opera Română Craiova continuă cu noi evenimente artistice pentru toate gusturile.

Dacă luna octombrie a reunit mii de oameni la spectacolele și concertele incluse în festival, luna noiembrie aduce o varietate de spectacole, începând cu un concert de romanțe. Orchestra Operei Române Craiova va acompania iluștri interpreți și laureați ai Festivalului Naţional „Crizantema de aur”, la concertul „Romanța ne unește” (duminică, 5 noiembrie), în cadrul unui amplu program organizat de Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanţei” Târgoviște.

Invitați de prim rang

Policlinica Buna Vestire Craiova

Printre invitații de marcă din acest an ai festivalului este și Teatrul Național din Novi Sad (Serbia), care va aduce în premieră pe scenele din România „Omnibus Opera”, cuprinzând trei lucrări scurte:  „Telefonul” de G. C. Menotti, „O mână de bridge” de S. Barber și „Acolo și înapoi” de P. Hindemith (joi, 9 noiembrie).

În plus, Skaramacay Art Factory, și aceasta pentru prima dată în fața publicului din România, va prezenta spectacolul „Haeretica for Skaramacay” (vineri, 10 noiembrie), prestigioasa companie de dans italiană fiind cunoscută pentru renunțarea la diagramele fixe, pentru a da frâu liber imaginației și creativității.

Duminică, 12 noiembrie, Opera Română Craiova va prezenta capodopera verdiană „Don Carlo”, o bijuterie muzicală ce spune o poveste țesută din intrigi politice, ideologice și personale, într-o reprezentație cu o distribuție care include soliști apreciați la nivel internațional.

Festivalul Internaţional „Elena Teodorini”, ajuns la cea de-a XV-a ediție, este un eveniment cultural de notorietate europeană organizat de Opera Română Craiova cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova, al Consiliului Local Craiova, un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale. Ediția de anvergură din acest an cuprinde 16 evenimente, prilejuri pentru iubitorii muzicii de a asculta nume de referință ale artei lirice și titluri de operă în primă audiție.

Mai multe informații la www.operacraiova.ro sau www.facebook.com/operacraiova

Rezervările pot fi făcute la numărul de telefon 0351.442.471, la adresa de e-mail [email protected] sau pe pagina www.operacraiova.ro.

Politica