vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Forfotă mare în primăriile din Dolj. Se pregătesc ultimele acte pentru proiectele prinse în PNDL II

Primarii din județul Dolj sunt în febra pregătirilor ultimelor acte necesare în vederea obținerii proiectelor prinse în PNDL 2. Aceștia au termen de depunere a documentelor data de 30 octombrie, anul acesta, majoritatea sperând că se vor încadra în timp cu toate cele solicitate. Sunt și primării care au rezolvat deja problema, nemaifiind nevoite să facă totul pe ultima sută de metri.

Edilii doljeni care au prins proiecte în cea de-a doua etapă a Programului Național de Dezvoltare Locală pregătesc ultimele detalii necesare depunerii dosarelor pentru a și obține banii respectivi. Unii încă așteaptă după anumite avize, alții mai au de obținut semnături și parafe, fiind și primari care deja au depus documentele la Ministerul Dezvoltării.

Primarul din Brădești a depus actele pentru trei proiecte

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primarul localității Brădești, Ion Răcăreanu, și-a depus deja documentația cerută de cei de la Ministerul Dezvoltării. Proiectele au ca obiective reabilitarea școlilor din comună, a dispensarului uman și o altă investiție privind canalizarea.

Noi am terminat cu documentele. Am depus totul, deci suntem în grafic. Ne-am făcut temele din timp pentru că stresul era prea mare pe ultima sută de metri. Avem trei proiecte, unul pentru toate școlile din comună, unul pentru dispensarul medical uman și un al treilea proiect pentru canalizare. Ca sumă totală este vorba de aproximativ 330 de miliarde de lei vechi, cu TVA inclus”, a precizat Răcăreanu.

Brădești este comuna din Dolj care a primit cei mai mulți bani prin PNDL II.

Primarul din Castranova mai are nevoie de câteva avize

Primarul comunei Castranova, Dumitru Măceșanu, mai are de obținut câteva avize, dar este sigur că se va încadra în termenul emis de minister.

Tocmai acum (ieri – n.r.) sunt să obțin niște avize. Mai avem foarte puțin de lucru. Este o săptămână plină. Nu au depins doar de noi aceste proiecte și când sunt mai mulți factori este mai greu. Cu siguranță le rezolvăm în timp util. Avem un proiect pentru extindere sistem alimentare cu apă și o stație de apă în satul Puțuri și altul pentru canalizare, în total fiind vorba de suma de 164 de miliarde lei vechi. Noi deja am prins și pe PNDL I proiecte, dar am întârziat cu licitația și acum nu prea ne mai lasă vremea să facem ceea ce avem de făcut. Vom vedea cum vor evolua lucrurile”, a menționat Măceșanu.

Filiașul încă mai lucrează, Craiova este în grafic

Și primarul orașului Filiași, Costeluș Gheorghe, mai are mici detalii de pus la punct pentru proiectele prinse în acest program de dezvoltare. Luni, acesta aștepta o aprobare pe parte de cadastru. Edilul intenționează să obțină bani pentru asfaltare străzi, acesta fiind și obiectivul proiectului în valoare totală de aproximativ 11,5 milioane de Primăria Municipiului Craiova nu mai are nimic de făcut pe această linie, fiind în grafic cu depunerea documentației necesare. Reamintim faptul că județului Dolj i-au fost aprobate, prin PNDL II, proiecte în valoare de 813.000.000 lei. Pentru a și primi bani pentru proiectele depuse, edilii doljeni trebuie să depună actele necesare până pe data de 30 octombrie 2017. Rămâne de văzut câți vor reuși să respecte acest termen.

Politica