vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Muzeu minier în locul depozitului de cărbune din Rovinari

Primarul orașului Rovinari, Robert Filip, are în plan să amenajeze un muzeu minier chiar în locul actualului depozit de cărbune de la periferia urbei. Edilul a dat asigurări că cetățenii vor scăpa de praful de cărbune, anul viitor, când va purta și discuții cu cei de la Complexul Energetic Oltenia pentru a face rost de utilaje și alte elemente reprezentative pentru domeniul mineritului.

Muzeul minier este unul dintre obiectivele majore ale autorităților locale rovinărene și va fi un plus pentru oraș, din punct de vedere turistic, după cum susține primarul Robert Filip.

Problema depozitului o știm dintotdeauna. Nu se rezolvă peste noapte și, să facem treabă bună, trebuie să mai avem un pic de răbdare. Așa cum s-a stat ani de zile, 30 de ani, îi rog pe oameni să mai suporte și iarna aceasta și să rezolvăm în totalitate, anul viitor. În primăvară se va închide și va fi o decizie definitivă. Acolo intenționez să amenajez un muzeu minier. Am discutat cu cei de la CEO să ne predea utilaje și alte elemente pe care nu le folosesc pentru a realiza acest obiectiv. Nu avem în județ și nici în țară cred și este păcat. Referindu-ne strict la județul nostru, lucrurile nu se mișcă deloc, turistic vorbind. Un asemenea muzeu va fi un plus pentru orașul nostru. Vom pune benzi acolo, vom crea un circuit, tocmai pentru a vedea câte lucruri interesante fac acești oameni care lucrază în minerit”, a spus Filip.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica