joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România a încurcat Danemarca

Cosmin Contra a început cu dreptul mandatul de selecționer al echipei naționale și a obținut patru puncte din ultimele două meciuri ale preliminariilor pentru Cupa Mondială de anul viitor.

Chiar dacă șansele tricolorilor de calificare erau nule, totuși jocul echipei naționale a cunoscut o schimbare, cel puțin la capitolul atitudine. România a învins săptămâna trecută selecționata Kazahstanului cu scorul de 3-1 și a remizat, scor 1-1, duminică seara, la Copenhaga, în fața reprezentantivei din Danemarca, una care avea nevoie de victorie pentru a-și îmbunătăți punctajul de pe locul secund care o să ducă la baraj. Tricolorii au încurcat însă planurile danezilor. Gazdele partidei au marcat dintr-un penalti acordat pentru un fault în careu a lui Ganea la Bendtner, jucătorul român primind un cartonaș galben. Eriksen (59) a transformat de la punctul cu var deschizând scorul în favoarea Danemarcei. Câteva minute mai târziu, România a rămas în inferioritate numerică după ce același Ganea a mai văzut un avertisment și implicit cartonașul roșu. Deși raidurile danezilor continuau spre poarta apărată de Tătărușanu, aceștia nu au mai reușit să marcheze până la finalul meciului, în schimb elevii lui Cosmin Contra au egalat în ultimele minute ale partidei. Deac (88) a reușit primul său gol în tricoul naționalei șutând din apropierea porții după o minge ce a ajuns la el cu puțin noroc. Astfel a fost stabilit scorul final de 1-1, iar România a închis această campanie de calificare pe locul patru cu 13 puncte.

Am jucat împotriva unei echipe foarte bune, o echipă puternică din punct de vedere fizic, care a evoluat în multe momente la limita efortului. Iar noi am reușit în bună parte să facem față. Am controlat bine prima repriză, când nici ei, dar nici noi nu ne-am creat ocazii foarte mari. În repriza a doua le-am spus băieților să încercăm să stăm mai mult în jumătatea lor de teren, lucru pe care l-am reușit în primele minute. A venit însă apoi acel penalty și imediat am rămas în zece oameni după eliminarea lui Ganea. Eu sunt mulțumit de băieți, de atitudinea lor. I-am felicitat pentru efortul depus pentru că am alergat în zece oameni împotriva unei echipe care avut posesia”, a declarat selecționerul Cosmin Contra. Acesta a mai menționat că își dorește ca naționala României să evolueze în următoarele partide cum a făcut-o în ultimele minute ale întâlnirii cu Danemarca.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Le-am spus băieților la sfârșit că ăsta este spiritul pe care îl vreau la echipa națională. Nu trebuie să ne dăm bătuți niciodată și să dăm mereu totul pentru a câștiga”, a adăugat Contra.

Deac are încredere în Cosmin Contra

Marcatorul golului egalizator din disputa de la Copenhaga, Ciprian Deac a declarant la finalul meciului că se vede venirea unui nou selecționer pe banca naționalei, iar în opinia sa echipa începe să se transforme într-un mod pozitiv.

Se vede că a venit un nou selecționer, echipa națională o să arate din ce în ce mai bine. Naționala are viitor cu Cosmin Contra. E nevoie de răbdare, dar suntem pe drumul cel bun. Mă bucur că am obținut un rezultat de egalitate cu Danemarca. Am avut un om în minus aproape o repriză și ne bucurăm pentru acest punct. A fost un meci de luptă în care toți băieții s-au dăruit. Am făcut un joc tactic destul destul de bun pentru că nu le-am oferit spații și nu au avut ocazii de gol. Chiar și cu un om mai mult ei nu au avut ocazii. Ne bucurăm că am reușit să contracarăm jocul lor. Știam dinainte că au un joc bazat pe forță și că va fi un meci de luptă”, a spus Deac, care crede că ar mai putea evolua ceva timp la un nivel ridicat în ciuda vârstei sale de 31 de ani.

Nu mă consider așa bătrân, eu cred că mai pot juca destui ani la un nivel destul de bun. O să vă săturați de mine cât o să mă vedeți pe teren. Mă bucur că am fost acolo la acea fază și am făcut egal. Eu niciodată nu am fost un jucător care marchează foarte mult, mie îmi place să ajut echipa, însă mă bucur pentru primul gol înscris la națională”, a adăugat jucătorul lui CFR Cluj.

Chiricheș este dezamăgit de ratarea calificării

La finalul acestei campanii, căpitanul naționalei Vlad Chiriceș are un gust amar pentru că România mai ratează prezența la un turneu final de Campionat Mondial, dar speră că nu se va mai întâmpla la fel pentru Campionatul European din 2020.

„Am reușit un joc bun și suntem fericiți că am obținut un rezultat bun. Este un egal muncit, s-a văzut spirit de sacrificiu azi. La 0-1 nu aveam nimic de pierdut și am încercat să facem un joc bun. E important să ai și puțin noroc în anumite situații, normal. Sper să continuăm pe acest drum. Sigur, e dezamăgire mare că nu am reușit calificarea la Cupa Mondială, dar începe o nouă etapă la echipa națională și trebuie să continuăm pe acest drum”, a spus Chiricheș.

„Nu am început nici campania extraordinar, dacă am fi început cu o victorie în meciul cu Muntenegru ar fi fost altul moralul nostru. Dar trebuie să ne concentrăm pe ce avem de făcut de acum încolo. Avem ca obiectiv calificarea la EURO 2020 și trebuie să obținem asta. Trebuie să jucăm din ce în ce mai bine și să câștigăm meciuri”, a adăugat fundașul.

Bancu și Băluță, pe teren la Copenhaga

Jucătorii de la CSU Craiova Nicușor Bancu și Alex Băluță și-au făcut apariția în tricoul naționalei contra Danemarcei. Pentru Băluță meciul a început chiar din primul minut, el fiind introdus titular în mijlocul naționalei tricolore. Acesta a evoluat până spre finalul partidei, iar din minutul 83 a fost schimbat cu Țucudean. Nicușor Bancu a intrat pe gazon în a doua repriză înlocuindu-l pe Budescu în minutul 66 al meciului și astfel și-a consemnat debutul în echipa națională.

Danemarca – România 1-1 (0-0)

Stadion: „Parken” – Copenhaga.

Marcatori: Eriksen 59′ / Deac 88′

Danemarca: Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Durmisi – Kvist, Delaney – Eriksen – Poulsen (Schone 83′), Bendtner (Dolberg 70′), Sisto. Antrenor: Aleksandr Borodyuk.

România: Tătăruşanu – Bălaşa, Chiricheş, Grigore, Ganea – Hoban, Stanciu – Deac, Băluţă (Ţucudean 83′), Budescu (Bancu 66′) – Andone (Keşeru 70′). Antrenor: Cosmin Contra.

Cartonaşe galbene: Kjaer 72′ / Băluţă 12′, Budescu 50′, Tătăruşanu 54′, Stanciu 61′.

Cartonaşe roşii: Ganea 63′.

Arbitri: Deniz Aytekin (central), Guido Kleve şi Markus Haeckler (asistenţi) şi Marco Fritz (rezervă).

Politica