Conecteaza-te cu noi

Dolj

Patronul clubului de noapte din Craiova acuzat de trafic de persoane rămâne după gratii

Publicat

pe

Magistrații Curții de Apel Craiova au respins, ieri, contestațiile făcute de patronul clubului de noapte craiovean acuzat de trafic de persoane și proxenetism, Gheorghe Laurenţiu Capotescu, dar și de complicii săi, dintre care doi îi sunt fini, împotriva hotărârii prin care Tribunalul Dolj a menținut măsurile preventive față de ei. Astfel, Capotescu rămâne după gratii, iar Radu Alin Florescu, Alin Marius Mitrulescu și Ahmed Cristian Bulacu rămân în arest la domiciliu. Cu toții fac parte dintr-o grupare infracțională organizată destructurată în luna aprilie, 13 persoane fiind trimise în judecată în acest caz.

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins, ieri, contestațiile formulate de patronul clubului de noapte craiovean acuzat de trafic de persoane și proxenetism, Gheorghe Laurenţiu Capotescu, dar și pentru complicii săi Radu Alin Florescu, Alin Marius Mitrulescu și Ahmed Cristian Bulacu împotriva hotărârii prin care, pe 26 septembrie a.c., Tribunalul Dolj a menținut arestarea preventivă a primului și arestul la domiciliu față de ceilalți trei: „Respinge, ca nefondate, contestaţiile. Obligă contestatorii-inculpaţi la plata sumei de câte 25 lei cheltuieli judiciare statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu”, se arată în încheierea de ședință a instanței.

Reamintim că, procurorii craioveni din cadrul DIICOT au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a lui Laurențiu Capotescu, patronul unui club de noapte din Craiova, dar și a altor 12 persoane, pentru constituire de grup infracțional organizat, trafic de persoane și proxenetism. Este vorba despre Ahmed Cristian Bulacu, Radu Alin Florescu, Gheorghe Sorin Ciucă, Alin Marius Mitrulescu, Cristian Aurel Barbu, Maria Luciana Ciucă, Constanța Dobrin, Florentina Andreea Dunăreanu, Laura Dunoiu, Teodora Maria Gheorghe, Ana – Maria Lopățel și Mihaela Alexandra Tucă, dosarul fiind acum în camera preliminară la Tribunalul Dolj.

Gruparea a fost destructurată la începutul lunii aprilie, când procurorii DIICOT Craiova anunțau că i-au reținut pe Gheorghe Laurențiu Capotescu, patronul unui club de noapte din Craiova, Ahmed Cristian Bulacu, Radu Alin Florescu și Gheorghe Sorin Ciucă. Potrivit DIICOT, „în perioada anilor 2014 – 2017, inculpaţii Capotescu Gheorghe Laurențiu, Bulacu Ahmed Cristian şi Florescu Radu Alin au constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism, grup la care a aderat, în cursul anului 2015 și inculpatul Ciucă Gheorghe Sorin. Având în vedere natura legăturii dintre inculpați (Capotescu Gheorghe Laurențiu este nașul inculpaților Bulacu Ahmed Cristian şi Florescu Radu Alin), a existat o colaborare optimă, strânsă și constantă, rolurile lor în realizarea activității infracționale nefiind aceleași, modalitatea concretă în care își împărțeau sarcinile fiind determinată de împrejurările de fapt și de necesitățile practice ale realizării scopului infracțional – obținerea de venituri în mod facil din exploatarea sexuală a victimelor. Inculpații au profitat de naivitatea, situaţia materială precară, lipsa educaţiei și starea de vădită vulnerabilitate a victimelor, multe minore, și aflate în situație conflictuală cu familia, pentru a le recruta fie prin inducere în eroare, în sensul că le promiteau locuri de muncă în străinătate, bine remunerate, fie profitând de vulnerabilitatea lor vădită”, au comunicat anchetatorii.

Procurorii au mai arătat că, începând din 2014, Gheorghe Laurențiu Capotescu, patronul unui club de noapte din Craiova, a recrutat mai multe tinere, majoritatea minore, pe care le adăpostea într-un apartament care aparținea familiei soției lui Capotescu.

Inculpatul Capotescu Gheorghe Laurențiu a folosit un club de noapte situat pe raza municipiului Craiova, în scopul recrutării victimelor, majoritatea minore, oferindu-le „locuri de muncă” și iluzia unei vieți confortabile. În realitate, inculpatul a exploatat victimele prin limitarea libertăţii de acțiune, impunând anumite condiții, cum ar fi interdicția de a stabili relații cu clienții clubului în afara programului sau de a schimba numerele de telefon cu aceştia. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că inculpatul a exercitat o supraveghere permanentă a victimelor fiindu-le limitată libertatea de deplasare, mai ales în situația în care acestea erau adăpostite în apartamentul aparţinând familiei soției inculpatului. De asemenea, inculpatul Capotescu Gheorghe Laurențiu le impunea dansatoarelor din club, chiar și în situația în care acestea erau minore, „să facă consumație”, respectiv să consume alcool cu clienții, având beneficiul de 25% din încasări”, arată DIICOT. Procurorii mai precizau că o parte din victimele recrutate au fost direcționate, la vârsta majoratului, spre un club din Spania, aducându-și aportul în acest sens și inculpații Bulacu Ahmed Cristian şi Florescu Radu Alin. Aceștia promiteau tinerelor un viitor împreună, ori locuri de muncă bine plătite în străinătate. Numai că, odată ajunse în Spania victimele erau obligate să se prostitueze, iar dacă refuzau erau amenințate.

Odată ajunse în Spania, victimele erau constrânse de către inculpați să se prostitueze, în condițiile în care nu cunoșteau limba și nu dispuneau de resurse financiare pentru a se întoarce în țară la momentul în care își dădeau seama de situația reală. Atunci când victimele își exprimau dorința de a rupe legătura cu inculpații, aceștia le amenințau, folosindu-se și de relația pe care o aveau cu inculpatul Capotescu Gheorghe Laurențiu, care intervenea cu amenințări, uneori, personal în demersul celorlalți doi inculpați în scopul de a păstra controlul asupra victimelor. Inculpatul Ciucă Gheorghe Sorin s-a alăturat și el demersului infracțional al celor trei inculpați, în sensul că, în unele situații participa la transportul victimelor și folosea aceeași locație cu ceilalți inculpați, în Spania”, au reținut anchetatorii.

Procurorii DIICOT au efectuat în acest caz 9 percheziții domiciliare pe raza județulului Dolj, în urma cărora au ridicat suma de peste 17.000 de euro, aproximativ 7.000 de lei, înscrisuri, 18 telefoane mobile, 12 cartele SIM, 2 laptop-uri, un hard disk, un pistol airsoft şi 85 de alice, calibru 4,55 mm.

© 2021. Toate drepturile rezervate.