sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Acțiuni pentru prevenirea criminalității în județul Dolj

Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj desfășoară, în această săptămână, o serie de acțiuni informative și educative care au drept scop prevenirea criminalității.

Aceasta, în cadrul celei de-a doua ediții din acest an a campaniei „Săptămâna prevenirii criminalității”, care acum se desfășoară sub sloganul „Împreună pentru siguranța ta”, după cum a precizat, marți, în cadrul unei conferințe de presă comisarul-șef Constantin Nicolescu, șeful Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj.

Suntem în al 12-lea an, dar la a 13-a ediție, pentru că de anul acesta organizăm evenimentul de două ori pe an. Anul acesta am mai organizat un astfel de eveniment în luna februarie. După cum știți, noi, activități de prevenire desfășurăm zilnic, prin intermediul colegilor de la proximitate dar nu numai. De la o perioadă la alta criminalitatea a scăzut, în special în școli, datorită muncii de prevenire pe care am dus-o”, a precizat Nicolescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Multe dintre acțiunile din cadrul campaniei se derulează în unitățile de învățământ din județ. De exemplu, luni și marți au organizat o serie de dezbateri cu elevi, părinți și profesori pe tema prevenirii violenței în mediul școlar, a traficului și consumului de droguri, ori a victimizării minorilor în mediul on-line.

Îmi doresc ca din ce în ce mai multe școli să participe la activitățile privind prevenirea violenței în școli. Împreună vreau să asigurăm partenerii noștri educaționali, adică părinții, reprezentanții comunității locale, că atunci când copiii noștri sunt la școală, sunt în siguranță”, a declarat Monica Sună, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

Conform programului acțiunilor prezentat de șefa Compartimentului de Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Dolj, Stanca Giucă, astăzi vor fi derulate acțiuni privind prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului – prevenirea furturilor din auto, joi – prevenirea violenței în familie, iar vineri – acțiuni privind siguranța rutieră, fiind organizat, de către polițiștii de la Rutieră, și un exercițiu de simulare a unui accident de circulație în care este implicat un biciclist și tot atunci voluntari ai Crucii Roșii Dolj vor face demonstrații de acordare a primului ajutor.

Politica