vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Termocentrala Romag Termo e dorită de un indian

Un om de afaceri indian, însoțit de un secretar de stat din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, a venit la Mehedinți.

Motivul? Investitorul indian dorește să cumpere Termocentrala de la Halânga, Romag Termo, din cadrul RAAN. Reprezentanţii administraţiei publice locale Drobeta Turnu Severin au participat la o întâlnire cu un investitor indian și i-au explicat că RAAN este în insolvență. Omul de afaceri a stat de vorbă cu autoritățile locale şi le-a spus care sunt intenţiile lui, şi anume deschiderea unei fabrici de feroaliaje. De asemenea, investitorul indian a adus în discuţie şi posibilitatea de a cumpăra cărbune de la mina Husnicioara pentru a produce energie.

Întâlnirea a avut loc în incinta Prefecturii. La eveniment a participat și Paula Pârvănescu, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Există o firmă indiană dispusă să cumpere Termocentrala de la Halânga şi să facă o fabrică de feroaliaje la Drobeta Turnu Severin. Mai mult decât atât, vor să plece cu 200 de angajaţi la început iar pe parcurs vor să mai angajeze, să ajungă la circa 1.000 de angajaţi. Pentru noi, ca oraş, ar fi un lucru extraordinar. Locuri de muncă nou create şi posibilitatea unei rezolvări a agentului termic pentru că ne gândim că o asemenea întreprindere, o asemenea investiţie ar putea rezolva şi această problemă”, a declarat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

Politica